Διατροφή και άσκηση για χαμηλότερη χοληστερίνη

Η συστηματική συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες μέτριας έντασης σε συνδυασμό με ένα διατροφικό πρόγραμμα χαμηλό σε λιπαρά μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με καρδιακά προβλήματα να διατηρήσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης τους σε φυσιολογικά επίπεδα, γεγονός που μειώνει μέχρι και 3% τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών επεισοδίων. Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Medical Center στη Βοστόνη, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Cardiology.

Ειδικοί πραγματοποίησαν έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 27 καρδιοπαθείς, 21 άντρες και 6 γυναίκες. Ολοι οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε συγκεκριμένη δίαιτα, για την μείωση της χοληστερίνης τους στο αίμα, ενώ οι μισοί απ’ αυτούς ακολούθησαν παράλληλα και φαρμακευτική αγωγή.

Επιπλέον τους ζητήθηκε να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής, διάρκειας 30 με 60 λεπτών σε συχνότητα 3 – 6 φορές την εβδομάδα. Η προπόνηση περιελάμβανε δραστηριότητες όπως: γρήγορο περπάτημα, jogging και ποδήλατο. Η έρευνα είχε διάρκεια έξι μήνες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το 89% των συμμετεχόντων μείωσε την ‘κακή χοληστερίνη’ (LDL Low Density Lipoprotein και την VLDL Very Low Density Lipoprotein), σημειώνοντας τιμές που κυμαίνονταν μέσα στα επιτρεπτά όρια. Επιπλέον παρατηρήθηκε μείωση στον αριθμό των τριγλυκεριδίων, ενώ η αρτηριακή τους πίεση βρίσκονταν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση