Οι πολλές ώρες δουλειάς επιβαρύνουν την καρδιά

‘Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη’, λέει μια λαϊκή ρήση και οι επιστήμονες φαίνεται να συμφωνούν, αφού υποστηρίζουν πως τα άτομα τα οποία εργάζονται περισσότερες από εξήντα ώρες την εβδομάδα έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν κάποιο καρδιακό επεισόδιο, συγκριτικά με τα άτομα που δουλεύουν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησαν Ιάπωνες και Βρετανοί επιστήμονες, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Occupational and Environmental Medicine.

Μάλιστα οι πολλές ώρες εργασίας σε συνδυασμό με την έλλειψη ύπνου μπορούν μέχρι και να τριπλασιάσουν τις πιθανότητες εμφάνισης ενός καρδιακού προβλήματος, επισημαίνουν οι ειδικοί χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν και η πιθανή συνύπαρξη και άλλων επιβαρυντικών για την υγεία παραγόντων, όπως το κάπνισμα και η κακή διατροφή.

Το άγχος των επαγγελματικών υποχρεώσεων και η ελλιπής ξεκούραση του οργανισμού μπορούν να αυξήσουν την αρτηριακή πίεση και την καρδιακή συχνότητα του ατόμου, γεγονός που μπορεί να τον οδηγήσει σε κάποιο καρδιακό επεισόδιο. Αντίθετα, τα άτομα που δουλεύουν λιγότερο από σαράντα ώρες την εβδομάδα δεν διατρέχουν τόσο μεγάλο κίνδυνο.

Παρ’ όλα αυτά, οι επιστήμονες πιστεύουν πως πρέπει να γίνουν εκτενέστερες έρευνες σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, προκειμένου να κατανοήσουν τον βαθμό στον οποίο οι πολλές ώρες δουλειάς μπορεί να σχετίζονται με την εμφάνιση ενός καρδιακού επεισοδίου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση