στιγμα μεσογειακης αναιμιας | ανατομια κοιλιας | βιταμίνη ε πως αποβαλλεται | μυκοπλασμα

Τι είναι η πρόπτωση μιτροειδούς;

Στη μεγάλη πλειοψηφία, η πρόπτωση μιτροειδούς δεν παρουσιάζει συμπτώματα και δεν χρειάζεται κάποια ειδική θεραπεία.

Ο γιατρός σας άκουσε ένα "μικρό φύσημα" ή κάποιο "κλίκ" κατά την ακρόαση της καρδιάς, κατόπιν σας ζήτησε να κάνετε ένα υπερηχογράφημα καρδιάς και τελικά σας είπε οτι έχετε "πρόπτωση μιτροειδούς".

Πρόκειται για μια πολύ συχνή διαταραχή της μιτροειδούς βαλβίδας της καρδιάς. Συνήθως ανακαλύπτεται τυχαία κατά τη διάρκεια της κλινικής εξέτασης.

Στη μεγάλη πλειοψηφία, η πρόπτωση μιτροειδούς δεν παρουσιάζει συμπτώματα και δεν χρειάζεται κάποια ειδική θεραπεία. Η αιτιολογία της δεν είναι ακριβώς γνωστή, αλλά από πολλούς θεωρείται οτι γεννιέται κανείς με αυτή, είναι δηλαδή αυτό που λέμε συγγενής πάθηση.

Αυτό που έχει σημασία είναι να γνωρίζει κανείς οτι έχει πρόπτωση μιτροειδούς και να το αναφέρει πάντα στο γιατρό του, ώστε αυτός να του δώσει προφυλακτική αντιβίωση πριν από κάποια χειρουργική επέμβαση ή οδοντιατρική πράξη (πχ εξαγωγή δοντιού).

Κι αυτό διότι θεωρείται οτι ένα άτομο που έχει πρόπτωση μιτροειδούς διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο ενδοκαρδίτιδας (επιπλοκή που σχετίζεται με φλεγμονή των βαλβίδων της καρδιάς) μετά από μια χειρουργική επέμβαση. Εδώ η προφυλακτική χορήγηση αντιβιοτικών έχει ευεργετικά αποτελέσματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.