σαμαλι θερμιδες | αυστραλιανο εξεταση | ανατομια πελματος ποδιου | κυτταρομεγαλοιος και αποτελεσματα

Πίνουν, καπνίζουν, τρώνε πολύ, αλλά ζουν πολλά χρόνια οι ΑυστραλοίΟι Αυστραλοί είναι υπέρβαροι, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, εξακολουθούν να καπνίζουν, αλλά ζουν περισσότερα χρόνια! Αυτό προκύπτει από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Υγείας και Πρόνοιας για την κατάσταση της υγείας του πληθυσμού της χώρας.

Σύμφωνα με την έκθεση οι άνδρες της Αυστραλίας είναι οι πέμπτοι μακροβιότεροι στον κόσμο με μέσο όρο ηλικίας 76.6 χρόνια, ενώ οι γυναίκες βρίσκονται στην έκτη θέση με μέσο όρο ηλικίας 82.1 χρόνια.

Οι Έλληνες βρίσκονται στην 12η θέση με μέσο όρο ηλικίας 75.4 χρόνια και οι Ελληνίδες στην 14η θέση με μέσο όρο 80.8 χρόνια.

Σύμφωνα με την έκθεση των Αυστραλών μακροβιότερες στον κόσμο είναι οι Ιαπωνίδες με 84.7 χρόνια μέσο όρο ηλικίας και ακολουθούν οι Γαλλίδες, Ελβετίδες, Ιταλίδες, Ισπανίδες και Αυστραλές.

Στους άνδρες προηγούνται οι Ιάπωνες με μέσο όρο ηλικίας 77.5 χρόνια και ακολουθούν οι Σουηδοί, Ισλανδοί, Ελβετοί και Αυστραλοί.

Η μελέτη δείχνει ότι το 65% των ανδρών της Αυστραλίας και το 45% των γυναικών είναι υπέρβαρο ενώ ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η παχυσαρκία μεταξύ των νέων.

Οι διαβητικοί της Αυστραλίας διπλασιάστηκαν κατά τα τελευταία 20 χρόνια, αυτοί που ασκούνται μειώθηκαν κατά 5% την τελευταία πενταετία, το ποσοστό αυτών που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ανέρχεται στο 3% και το 19.5% των Αυστραλών εξακολουθεί να καπνίζει, παρά το γεγονός ότι κάθε μέρα 19 Αυστραλοί πεθαίνουν από καρκίνο.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι αν και οι Αυστραλοί ζουν περισσότερο, καπνίζουν λιγότερο και περιόρισαν τους θανάτους από καρδιακές παθήσεις και καρκίνο, εντούτοις η παχυσαρκία που απλώνεται με διαστάσεις επιδημίας στις τάξεις των νέων αλλά και το άσθμα, αποτελούν μεγάλη απειλή για την υγεία του έθνους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.