Ανακυκλωμένο νερό από υπονόμους θα πίνουν οι Αυστραλοί

Οι κάτοικοι της Μελβούρνης ενδέχεται να καταναλώνουν σε λίγα χρόνια ανακυκλωμένο νερό, ακόμα και για πόση σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της πολιτείας της Βικτώριας, Στιβ Μπρακς. Η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας εξετάζει ήδη μια πρόταση που της έκανε αρμόδια συμβουλευτική επιτροπή η οποία συστήνει να ανακυκλώνονται τα νερά που, μέσω των υπονόμων, καταλήγουν στη θάλασσα και αφού θα επεξεργάζονται κατάλληλα και φιλτράρονται να χρησιμοποιούνται για τα πάρκα, τους κήπους, τις καλλιέργειες, για πλύσιμο και, αργότερα και για …πόση!

Ο καθηγητής Τέρι Λέντλερ, επικεφαλής της αρμόδιας συμβουλευτικής επιτροπής, είπε ότι η έλλειψη νερού θα ταλαιπωρεί στο μέλλον τον πλανήτη και τη Μελβούρνη.

“Νομίζω”, είπε, “ότι η λύση δεν είναι στη δημιουργία νέων φραγμάτων αλλά στη μείωση της κατανάλωσης και στην ανακύκλωση του νερού. Ήδη η Μελβούρνη έχει ειδική μονάδα που επεξεργάζεται το νερό των υπονόμων και στη συνέχεια το ρίχνει, κάπου 400 εκατομμύρια λίτρα καθημερινά, στη θάλασσα”.

Τόσο ο ίδιος, όσο και ο πολιτειακός πρωθυπουργός, δήλωσαν ότι αν είναι να χρησιμοποιηθεί το ανακυκλωμένο νερό θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην κινδυνέψει η υγεία του κοινού.
“Η σημερινή τεχνολογία επιτρέπει κάτι τέτοιο” είπε ο καθηγητής Λέντλερ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση