Τι ειναι στιγμα; | εμβρυουλκία | μυλη κυηση | κυτταρομεγαλοϊός και εγκυμοσυνη | kokkalo psariou sto lai:o

Βιταμίνες κατά της εγκληματικότηταςΟι περισσότεροι γνωρίζουν σήμερα τα οφέλη της υγιεινής διατροφής, η οποία παρέχει προστασία από πολλά νοσήματα όπως τα καρδιαγγειακά, ενώ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού κατά του καρκίνου. Κάτι όμως που πιθανόν να μη γνωρίζατε είναι το ό,τι η υγιεινή διατροφή πιθανόν να αποτελεί το νέο όπλο για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Βρετανοί ερευνητές, από το πανεπιστήμιο του Surrey, αναφέρουν ότι εμπλουτίζοντας τη διατροφή των νέων με βιταμίνες και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά μπορεί να συμβάλει στη μείωση της εγκληματικότητας. Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται σε έρευνά που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού British Journal of Psychiatry.

Πιο συγκεκριμένα οι Βρετανοί επιστήμονες μελέτησαν την επίδραση της πρόσληψης βιταμινών, μετάλλων και απαραίτητων λιπαρών οξέων στη συμπεριφορά νεαρών ατόμων που βρίσκονταν σε αναμορφωτήριο.

Από τα 230 άτομα που πήραν μέρος στη μελέτη, στους 115 δόθηκαν συμπληρώματα με βιταμίνες, μέταλλα και απαραίτητα λιπαρά οξέα, ενώ στους άλλους 115 δόθηκε εικονικό σκεύασμα.

Οι ερευνητές κατέγραψαν τον αριθμό και τον τύπο των αδικημάτων που διέπραξαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα, για εννέα μήνες πριν αρχίσουν τη λήψη των συμπληρωμάτων και για εννέα μήνες κατά τους οποίους λάμβαναν τα συμπληρώματα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα τα οποία έλαβαν τα συμπληρώματα διέπραξαν 25% λιγότερα αδικήματα, σε σχέση με τα άτομα στα οποία είχε δοθεί το εικονικό σκεύασμα.

Μάλιστα στην περίπτωση σοβαρών αδικημάτων στα οποία συγκαταλέγεται και η άσκηση βίας, η μείωση έφτασε ακόμα και το 40%.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η βελτίωση της διατροφής πιθανόν να αποτελεί έναν πολύ αποτελεσματικό και παράλληλα φθηνό τρόπο μείωσης της εγκληματικότητας και κατ΄επέκταση και του πληθυσμού των φυλακών.

Τα θρεπτικά συστατικά τα οποία δόθηκαν από τα συμπληρώματα είναι συστατικά τα οποία βρίσκονται σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. Εάν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα, θα πρόκειται για ένα πολύ φθηνό, αποτελεσματικό και ανθρώπινο τρόπο μείωσης της εγκληματικότητας, αναφέρουν οι επιστήμονες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.