3 λιτρα νερο σε ποσα ποτηρια αντιστοιχουν? | genetika organa gunaikas | προωθηση εθελοντισμου

Η κατάχρηση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρουΗ κατάχρηση αλκοόλ ενισχύει την ανάπτυξη πολυπόδων υψηλού κινδύνου και καρκίνου του παχέος εντέρου σε άτομα που ήδη παρουσιάζουν προκαρκινικές ανωμαλίες στο παχύ έντερο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τεύχος Ιανουαρίου του επιστημονικού περιοδικού Gut.

Προηγούμενες έρευνες για τη σχέση της κατανάλωση αλκοόλ και του καρκίνου του παχέος εντέρου είχαν οδηγήσει σε αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

Επιστημονική ομάδα από το νοσοκομείο Antoine Beclere στην πόλη Clamart της Γαλλίας μελέτησε 661 ασθενείς, στους οποίους είχε γίνει διάγνωση για τουλάχιστον έναν πολύποδα ή αδένωμα, κατά την κολονοσκόπηση.

Οι 401 από τους ασθενείς της μελέτης κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών για 22 χρόνια (6-8 ποτά ημερησίως), οι 152 υπέφεραν από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου (ΣΕΕ) και οι 108 είχαν οικογενειακό ιστορικό αδενώματος ή καρκίνου.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ασθενείς που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλης είχαν 1,8 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν καρκίνο του παχέος εντέρου σε σχέση με τους ασθενείς με ΣΕΕ.

Οι πρώτοι είχαν επίσης μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν καρκίνο σε σχέση με τους ασθενείς με οικογενειακό ιστορικό, χωρίς όμως τα αποτελέσματα αυτά να είναι στατιστικά σημαντικά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλης αποτελεί παράγοντα κινδύνου ανάπτυξης αδενώματος ή καρκίνου του παχέος εντέρου, όταν προϋπάρχουν πολύποδες και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι αλκοολικοί ασθενείς πιθανόν να έχουν όφελος από προληπτική εξέταση για καρκίνο του παχέος εντέρου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.