θαλαμος υποθαλαμος | διατροχαντηριο καταγμα μηριαιου | γυμναστικη γναθου | αδενωματωδης πολυποδας εντερου

Το περιβάλλον εργασίας υπεύθυνο για δύο εκατομμύρια θανάτους ετησίωςΔύο εκατομμύρια εργαζόμενοι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους εξ΄αιτίας κάποιας ασθένειας ή ατυχήματος που σχετίζεται με την εργασία τους. Τα χημικά, το άγχος και το παθητικό κάπνισμα είναι μερικοί από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα των εργαζομένων, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.

Στον ετήσιο αυτό αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και 12.000 παιδιά, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της έκθεσης τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας, ενόψει του ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου για την ασφάλεια στην εργασία, το οποίο ξεκινά την Κυριακή 2 Ιουνίου στη Βιέννη.

Στη γεωργία, όπου απασχολείται περισσότερο από το 50% των εργατών παγκοσμίως, συμβαίνει το 50% των ατυχημάτων, ενώ οι κατασκευές, η αλιεία και η μετάλλευση ανήκουν στις πιο επικίνδυνες κατηγορίες επαγγελμάτων.

Τα θανατηφόρα ατυχήματα αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου, καθώς για κάθε θάνατο που σχετίζεται με την εργασία αντιστοιχούν περίπου 500 έως και 2.000 πιο ελαφριά ατυχήματα.

Τα τέσσερα από τα πέντε θανατηφόρα ατυχήματα που καταγράφονται, συμβαίνουν σε άνδρες.

Συνολικά παρατηρείται αύξηση στους θανάτους που σχετίζονται με την εργασία, σε σχέση με το 1990, σύμφωνα με την υπηρεσία εργασίας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία όμως δεν έδωσε συγκεκριμένους αριθμούς για σύγκριση.

Λοιμώδη νοσήματα όπως η ελονοσία και η ηπατίτιδα, δεν περιλαμβάνονταν παλαιότερα στις περιπτώσεις ασθένειας ή θανάτου που σχετίζεται με την εργασία.

Επιπλέον παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των περιπτώσεων καρκίνου που σχετίζεται με τη φύση της εργασίας, αλλά και καρδιαγγειακών νοσημάτων, όπως για παράδειγμα η υπέρταση, που σχετίζεται με το άγχος.

Ο καρκίνος αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου που σχετίζεται με την εργασία, όντας υπεύθυνος για 640.000 θανάτους ετησίως (ποσοστό 32% των θανάτων)

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν ασθένειες του κυκλοφορικού, με ποσοστό 23%, την τρίτη θέση τα ατυχήματα, με ποσοστό 19%, την τέταρτη τα λοιμώδη νοσήματα, με ποσοστό 17% και την πέμπτη τα αναπνευστικά νοσήματα, με ποσοστό 7%.

Περισσότεροι από 300.000 εργάτες χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο εξαιτίας επικίνδυνων ουσιών για την υγεία, όπως για παράδειγμα ο αμίαντος, που υπολογίζεται ότι ευθύνεται για περίπου 100.000 θανάτους ετησίως.

Εκτιμάται ότι η θνησιμότητα που σχετίζεται με την έκθεση των εργαζομένων στον καπνό του τσιγάρου, στο περιβάλλον εργασίας (παθητικό κάπνισμα) προκαλεί το 2,8% των περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.