το ασθμα προκαλει καρκινο; | μετα το αντιγριπικο αρρωστενω | ποσο μενει εκτος ψυγειου η χορτοπιτα

20 εκατομμύρια για αναψυκτικό με καυστική ποτάσαΤο Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε εφετειακή απόφαση που υποχρέωνε πολυεθνική εταιρεία αναψυκτικών να καταβάλει αποζημίωση 20 εκατομμυρίων δρχ. για τη βλάβη που υπέστη νεαρή γυναίκα, η οποία ήπιε αναψυκτικό από μπουκάλι που περιείχε μέσα υπόλειμμα καυστικής ποτάσας και καυστικής σόδας.

Ειδικότερα, ο ΑΠ έκρινε ότι η εταιρεία έπρεπε να καταβάλει αποζημίωση 20 εκατ. δρχ. για διαφυγόντα κέρδη που είχε η άτυχη γυναίκα από την εργασία της, τις βοηθούς που χρειάσθηκε να προσλάβει κατά το διάστημα που παρουσίαζε προβλήματα υγείας, καθώς και για την ηθική βλάβη που υπέστη, λόγω του πλημμελούς ελέγχου που είχε γίνει από την εταιρεία αναψυκτικών.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 1990 η νεαρή γυναίκα ήταν σε εστιατόριο και ήπιε "Seven Up". Αμέσως αισθάνθηκε έντονο κάψιμο στο στόμα και τον φάρυγγα, σπασμούς στο στομάχι και δύσπνοια. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο και έγιναν πλύσεις στομάχου, ενώ ακολούθησε μακροχρόνια θεραπευτική αγωγή.

Η νεαρή γυναίκα έκανε καταγγελία στην Αγορανομία και διαπιστώθηκε ότι είχε παραμείνει καυστική ποτάσα και καυστική σόδα στο μπουκάλι του εν λόγω αναψυκτικού. Έτσι, η γυναίκα κατέθεσε αγωγή σε βάρος της εταιρείας "PEPSICO HBH". Η τελευταία υποστήριξε ότι δεν έχει ευθύνη, αλλά ο ισχυρισμός αυτός δεν έγινε δεκτός από την Δικαιοσύνη.

Ο ΑΠ έκρινε ότι το Εφετείο είχε αιτιολογήσει ορθά την ευθύνη της εταιρείας αναψυκτικών καθώς και τους λόγους που έπρεπε να αποζημιωθεί η νεαρή γυναίκα για το εν λόγω συμβάν.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι σε πραγματογνωμοσύνη εννέα χρόνια μετά το συμβάν, διαπιστώθηκε ότι η νεαρή γυναίκα έχει πρόβλημα υποσμίας και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή για βελτίωση της όσφρησης της.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.