στιγμα-γεν.αιματος | θυληκο ντυσιμο | τραχιοβροχιτιδα | ηχοι απο την κοιλια του σκυλου μου | πικρές γεύσεις

UNICEF: Εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από πείναΟι χώρες της Δύσης που διοχετεύουν τεράστια ποσά στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα αν ξόδευαν περισσότερα χρήματα για να μειώσουν τους μη αναγκαίους θανάτους εκατομμυρίων παιδιών σε όλον τον κόσμο, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της UNICEF κ. Κάρολ Μπέλαμι.

Η κ. Μπέλαμι είπε πως αν επενδύονταν χρήματα στην προληπτική ιατρική στις φτωχές χώρες θα σωζόταν η ζωή εκατομμυρίων παιδιών και θα αυξανόταν η ευημερία στις χώρες αυτές, περιορίζοντας με αυτόν τον τρόπο μια από τις πηγές της τρομοκρατίας.

Το να επικεντρώνουμε την προσοχή μας μόνο στην τρομοκρατία είναι σαν να βλέπουμε τη μισή εικόνα ή ίσως το ένα τέταρτο της εικόνας. Πιστεύω πως μακροπρόθεσμα εκεί που χρειάζεται να ρίξουμε το βάρος μας είναι στην αποτροπή της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος που δημιουργεί και ενθαρρύνει την δυσπιστία, το μίσος και τη βίαιη συμπεριφορά', υπογράμμισε η κ. Μπέλαμι, κατά τη διάρκεια Διάσκεψης για την Υγεία και την Ανάπτυξη Παιδιών και Εφήβων που πραγματοποιείται στη Στοκχόλμη.

Κάθε χρόνο ένδεκα εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν από αιτίες που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με τη χρήση φθηνών μέσων όπως κουνουπιέρες, εμβόλια και βιταμίνες, έχουν επισημάνει στο παρελθόν η UNICEF και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ).

Το 60% των θανάτων αυτών οφείλεται σε υποσιτισμό και σε εύκολα αντιμετωπίσιμες ασθένειες όπως η πνευμονία, η διάρροια και η ιλαρά. Από τα 11 εκατομμύρια παιδιά που πεθαίνουν κάθε χρόνο τα οκτώ είναι βρέφη και τα μισά από αυτά δεν έχουν συμπληρώσει ένα μήνα ζωής.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες της ΠΟΥ για να σωθούν οι ζωές αυτές χρειάζεται να αυξηθεί το ποσό που δίνεται για την πρόληψη των ασθενειών κατά 66 εκατομμύρια δολάρια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.