σαλατα μαρουλι θερμιδες | φλεγμονη σκωληκοειδιτιδας | αερας στην κοιλια τι ειναι | anevasmenes transaminases

Υπνος: το κλειδί της μακροζωίας των γυναικώνΕάν αναρωτιέστε γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια από τους άντρες, οι επιστήμονες έρχονται να σας διαφωτίσουν. Δεν έχουν πιο ανθεκτικό οργανισμό, ούτε διατρέφονται πιο σωστά, απλά κοιμούνται καλύτερα. Σ΄ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Pennsylvania State University, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο επιστημονικό περιοδικό journal Chemistry and Industry.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως οι γυναίκες κοιμούνται πιο βαθιά και δεν υποφέρουν συχνά από αϋπνίες ή άλλες διαταραχές του ύπνου, που ταλαιπωρούν την πλειοψηφία των αντρών. Η έλλειψη ύπνου επιδρά στο ενδοκρινικό σύστημα και στον μεταβολισμό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επιβλαβείς χημικές ουσίες για τον οργανισμό.

Πιο συγκεκριμένα παρατηρείται αύξηση των επιπέδων μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται TNF (tumour necrosis factor alpha), η οποία φαίνεται ότι αυξάνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση διαφόρων νόσων, όπως ο διαβήτης. Στοιχεία που προκύπτουν από την παραπάνω έρευνα έδειξαν πως οι άντρες κοιμούνται βαθιά περίπου 40 λεπτά κάθε βράδυ, ενώ οι γυναίκες 70 λεπτά.

Η έλλειψη ύπνου δημιουργεί άτομα εριστικά, τα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν επιτυχώς στις καθημερινές τους δραστηριότητες και μάλιστα είναι επιρρεπή σε ασθένειες και τραυματισμούς. Οι ερευνητές επισημαίνουν πως ο επαρκής ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για κάθε οργανισμό, για να μπορεί να λειτουργεί φυσιολογικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.