μυς ποδιού | φρονιμίτης πόνος αντιμετωπιση | ικτερος και καρκινος | κοπρανα που επιπλεουν | αναπνοη

Δύο εκατομμύρια θάνατοι το χρόνο από ακατάλληλες τουαλέτεςΟι βρώμικες, με κακές συνθήκες υγιεινής και με ακατάλληλες αποχετεύσεις, τουαλέτες συμβάλλουν στη μετάδοση ασθενειών, αυξάνουν το κόστος υγειονομικής περίθαλψης και προκαλούν το θάνατο τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο Πρώτο Διεθνές συνέδριο Τουαλετών που διεξάγεται στη Σιγκαπούρη.

Η εκτελούσα χρέη υπουργού Περιβάλλοντος της Σιγκαπούρης κ. Λιμ Σουί Σέι κήρυξε την έναρξη του τριήμερου διεθνούς συνεδρίου, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, τονίζοντας ότι το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους υγιεινής και το 80% του ποσοστού αυτού διαβιεί στην Ασία.

Οπως τόνισε η κ. Λιμ με την πληθυσμιακή αύξηση και την αστικοποίηση, η δημιουργία κατάλληλων και άρτια εξοπλισμένων χώρων υγιεινής καθίσταται πιεστικότερη από ποτέ.

Η απώλεια ανθρωπίνων ζωών οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στις λοιμώξεις που μεταδίδονται μέσω των κακών αποχετευτικών δικτύων κυρίως σε παιδιά ηλικίας κάτω των 5 χρόνων.

Τέλος η κ. Λιμ υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό εκτός από τις τεχνολογικές βελτιώσεις στις δημόσιες τουαλέτες, να αλλάξει και η νοοτροπία του κοινού για μια ορθολογικότερη χρήση των χώρων αυτών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.