βηματοδοτης | μπεφον εκαβ | παιδικες ασθενειες με εξανθηματα φωτογραφιες | αρσενικο

Τι είναι ασθένεια και τι όχιΗ στειρότητα, η παχυσαρκία και η κατάθλιψη δε χαρακτηρίζονται ως ασθένειες, από μερικούς γιατρούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε το περιοδικό της Βρετανικής Ιατρικής Ενωσης, British Μedical Journal, μεταξύ των γιατρών, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζονται στο τελευταίο τεύχος του.

Το 8% των γιατρών που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση πιστεύει ότι η παχυσαρκία δεν είναι νόσος, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τη στειρότητα και την κατάθλιψη είναι 4% και 2%.

Τις τρεις πρώτες θέσεις όμως κατέχουν η γήρανση, τα προβλήματα που σχετίζονται με την εργασία και η "βαρεμάρα", ενώ μέσα στις πρώτες είκοσι θέσεις περιλαμβάνονται το jetlag, η κυτταρίτιδα, και το άγχος για το μέγεθος του πέους.

Το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης, η μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα και η εμμηνόπαυση δε χαρακτηρίστηκαν ως ασθένειες από το 13% των ερωτηθέντων. Προς έκπληξη, ο σακχαρώδης διαβήτης και η οστεοπόρωση δε χαρακτηρίστηκαν ως ασθένειες από το 2% των γιατρών.

Ο εκδότης του British medical Journal, κ. Richard Smith έγραψε ότι "ο χαρακτηρισμός μίας κατάστασης ως ασθένεια έχει σημαντικά πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα.

Μπορεί να κάνει τον άνθρωπο να νιώθει ότι δεν είναι υπεύθυνος για την κατάστασή του, ενώ συχνά νιώθει ότι υπάρχει εξήγηση για το λόγο που υποφέρει.

Ομως από την άλλη μεριά ο χαρακτηρισμός μίας κατάστασης ως ασθένειας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα που σχετίζονται με την εργασία ή την ασφαλιστική κάλυψη. Μερικές ασθένειες στιγματίζουν τους ανθρώπους, προκαλώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που προκαλεί η ίδια η ασθένεια".

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής προκάλεσαν ήδη αντιδράσεις, όπως για παράδειγμα της Βρετανικής Εταιρίας Οστεοπόρωσης, της οποίας ο εκπρόσωπος δήλωσε απογοητευμένος, βλέποντας ότι ακόμα και ένας μικρός αριθμός γιατρός δε χαρακτηρίζει την οστεοπόρωση ως ασθένεια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.