Πλαστρον διατροφη | ανθρωπινο σωμα | ασθενειες της γλωσσας φωτογραφιες | ασταθης στηθαγχη

Κινητά και palms στην υπηρεσία των κλινικών δοκιμώνΚινητά τηλέφωνα και υπολογιστές τσέπης (palms) θα μπορούν να χρησιμοποιούν σύντομα οι φαρμακευτικές εταιρίες στις κλινικές δοκιμές νέων φαρμάκων, καθώς η εταιρία κινητής τηλεφωνίας Orange δημιούργησε μία νέα υπηρεσία με την οποία τα τηλέφωνα και τα palms ειδοποιούν τους συμμετέχοντες στις κλινικές δοκιμές για το πότε πρέπει να παίρνουν τα φάρμακά τους.

Η εταιρία Orange εκτιμά ότι η νέα αυτή υπηρεσία, μπορεί να μειώσει τη χρονική περίοδο δοκιμής ενός νέου φαρμάκου κατά έξι μήνες, καθώς, εκτός από την υπενθύμιση μπορεί να χρησιμοποιεί και τις συσκευές αυτές για τη συγκέντρωση πληροφοριών που αφορούν στην αποτελεσματικότητα αλλά και τις πιθανές παρενέργειες των φαρμάκων.

Κατά μέσο όρο χρειάζονται περίπου 6.7 χρόνια για να γίνουν όλες οι απαραίτητες δοκιμές και να κυκλοφορήσει ένα νέο φάρμακο στην αγορά.

Ενας από τους λόγους που η περίοδος αυτή είναι τόσο μεγάλη είναι το ότι στην πλειοψηφία των δοκιμών χρησιμοποιούνται γραπτά ερωτηματολόγια τα οποία συμπληρώνουν οι συμμετέχοντες στις δοκιμές.

Η χρήση των κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών τσέπης μπορεί να μειώσει αυτό το χρόνο, καθώς εξοικονομείται ο χρόνος που χρειάζεται για την αποστολή των ερωτηματολογίων και την εισαγωγή των στοιχείων σε βάση δεδομένων.

Το γεγονός ότι τις συγκεκριμένες συσκευές τις έχει κάποιος μαζί του συνεχώς, αποτελεί καλή υπενθύμιση για να λαμβάνουν οι συμμετέχοντες τα φάρμακα την ώρα που πρέπει, ενώ οι πληροφορίες για τις πιθανές παρενέργειες μπορούν να αποστέλλονται άμεσα.

Τέλος η εισαγωγή της νέας τεχνολογίας στις κλινικές δοκιμές μπορεί και να αυξήσει τον αριθμό των συμμετεχόντων στις κλινικές δοκιμές, ο οποίος περιοριζόταν λόγω του μεγάλου φόρτου γραφικής δουλειάς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.