Υπηρεσία ιατρικής τηλεμετρίας στην Ανάφη

Την εγκατάσταση της υπηρεσίας Τηλεμετρίας Ιατρικών Παραμέτρων e-ppokratis στο νησί της Ανάφης ανακοίνωσε η εταιρία OpenTEC. Η εγκατάσταση του συστήματος στην Ανάφη εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της OpenTEC να βοηθήσει και να υποστηρίξει τις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδος.

Ο εξοπλισμός, που έχει εγκατασταθεί στην Ανάφη, μέσω του οποίου θα εξασφαλίζεται η καταγραφή των παραμέτρων υγείας των 250 κατοίκων, αποτελείται από ηλεκτρονικό υπολογιστή με το αναγκαίο λογισμικό για την μεταβίβαση των ιατρικών παραμέτρων, μέσω Internet.

Στο πλαίσιο λειτουργίας της υπηρεσίας θα δημιoυργηθούν ενιαίοι ιατρικοί φάκελοι των κατοίκων στους οποίους θα καταχωρούνται και οι μετρήσεις τους.

Επιπλέον, το Κέντρο Εποπτείας και Αμεσης Επέμβασης της OpenTEC, το οποίο παρακολουθεί επί 24ώρου βάσεως τις ιατρικές παραμέτρους των κατοίκων, προσφέρει στον αγροτικό ιατρό τη δυνατότητα λήψης δεύτερης γνώμης από τους ειδικευμένους ιατρούς με τους οποίους είναι στελεχωμένο.

Η Ανάφη είναι το νοτιοανατολικότερο νησί των Κυκλάδων, απομονωμένο από το υπόλοιπο αρχιπέλαγος. Το καλοκαίρι υπάρχει κανονική ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά, ενώ τον χειμώνα τα δρομολόγια περιορίζονται στο ένα την εβδομάδα. Το νησί δεν διαθέτει αεροδρόμιo, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει αλλεπάλληλα προβλήματα στην αεροδιακομιδή ασθενών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση