καρκινος παγκρεατος | πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας | υπόταση | κυστη προστατη | μυνισκος γονατου | βιοψια στοματος

Υπηρεσία ιατρικής τηλεμετρίας στην ΑνάφηΤην εγκατάσταση της υπηρεσίας Τηλεμετρίας Ιατρικών Παραμέτρων e-ppokratis στο νησί της Ανάφης ανακοίνωσε η εταιρία OpenTEC. Η εγκατάσταση του συστήματος στην Ανάφη εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της OpenTEC να βοηθήσει και να υποστηρίξει τις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδος.

Ο εξοπλισμός, που έχει εγκατασταθεί στην Ανάφη, μέσω του οποίου θα εξασφαλίζεται η καταγραφή των παραμέτρων υγείας των 250 κατοίκων, αποτελείται από ηλεκτρονικό υπολογιστή με το αναγκαίο λογισμικό για την μεταβίβαση των ιατρικών παραμέτρων, μέσω Internet.

Στο πλαίσιο λειτουργίας της υπηρεσίας θα δημιoυργηθούν ενιαίοι ιατρικοί φάκελοι των κατοίκων στους οποίους θα καταχωρούνται και οι μετρήσεις τους.

Επιπλέον, το Κέντρο Εποπτείας και Αμεσης Επέμβασης της OpenTEC, το οποίο παρακολουθεί επί 24ώρου βάσεως τις ιατρικές παραμέτρους των κατοίκων, προσφέρει στον αγροτικό ιατρό τη δυνατότητα λήψης δεύτερης γνώμης από τους ειδικευμένους ιατρούς με τους οποίους είναι στελεχωμένο.

Η Ανάφη είναι το νοτιοανατολικότερο νησί των Κυκλάδων, απομονωμένο από το υπόλοιπο αρχιπέλαγος. Το καλοκαίρι υπάρχει κανονική ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά, ενώ τον χειμώνα τα δρομολόγια περιορίζονται στο ένα την εβδομάδα. Το νησί δεν διαθέτει αεροδρόμιo, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει αλλεπάλληλα προβλήματα στην αεροδιακομιδή ασθενών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.