αντισωματα cmv igg θετικο εγκυμοσυνη | εμβολιο τετανου | θετικο μαντου φυματιωσης | ηπατικο αδενωμα

Αυστηρότερα μέτρα για τα συμπληρώματα διατροφήςΙδιαίτερα αυστηρή είναι η νέα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την πώληση συμπληρωμάτων διατροφής, που περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα, σύμφωνα με την οποία οι κατασκευάστριες εταιρίες θα πρέπει να παρέχουν αναλυτική λίστα όλων των συστατικών των συμπληρωμάτων, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε πιο αυστηρούς ελέγχους για τη διάθεση των συμπληρωμάτων διατροφής, οι οποίοι θα πρέπει να γίνουν αποδεκτοί και από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία θα πρέπει επίσης να αναγράφονται πιθανές παρενέργειες και συστάσεις για τη λήψη των συμπληρωμάτων, καθώς και οδηγίες για δοσολογία πάνω στις συσκευασίες.

Σχεδόν 300 διαφορετικά σκευάσματα θα πρέπει να ελεγχθούν από τους επιστήμονες της Ε.Ε, ώστε να πληρούν όλες τις απαραίτητες νέες προϋποθέσεις.

Οι εταιρίες παραγωγής κατακρίνουν την απόφαση της Ε.Ε, υποστηρίζοντας ότι η νέα νομοθεσία θα περιορίσει την αγορά συμπληρωμάτων διατροφής, ενώ υπονομεύει και τις μικρές εταιρίες παραγωγής και διάθεσης.

Υποστηρίζουν επίσης ότι το κόστος για τον έλεγχο κάθε προϊόντος κοστίζει στην Ε.Ε περίπου 400.000 ευρώ.

Ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την υγεία, κ. David Byrne δήλωσε ότι ο σκοπός της νέας νομοθεσίας είναι η διάθεση ενός ευρέως φάσματος ασφαλών συμπληρωμάτων διατροφής και όχι η απαγόρευση της πώλησής τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.