εμβρυικη αιμοσφαιρινη | ουρικο οξυ | παρενεργειες διακοπης κυησης | παλμους σπανιους στα 120

Ακτινοβολημένα συμπληρώματα διατροφήςΠολλά συμπληρώματα διατροφής, τα οποία πωλούνται στη Μ. Βρετανία, έχουν ακτινοβοληθεί παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει η νομοθεσία, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας της Βρετανικής Υπηρεσίας Τροφίμων.

Πιο συγκεκριμένα το 42% των δειγμάτων από συμπληρώματα διατροφής που εξετάστηκαν, βρέθηκε ότι είχε ακτινοβοληθεί και αυτό δεν αναγραφόταν στη συσκευασία.

Η ακτινοβόληση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταστροφή των βακτηρίων στα τρόφιμα, όμως στη Μ. Βρετανία επιτρέπεται μόνο για μπαχαρικά, μυρωδικά και βότανα.

Και ενώ η ακτινοβόληση των τροφίμων δε θεωρείται επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία, οι εταιρίες ενημερώθηκαν ότι πρέπει να αποσύρουν από την αγορά τα συγκεκριμένα προϊόντα, καθώς η νομοθεσία απαγορεύει την πώλησή τους.

Η Βρετανική Υπηρεσία Τροφίμων εξέτασε επίσης δείγματα από βότανα, μπαχαρικά και θαλασσινά και βρήκε δύο δείγματα από βότανα και μπαχαρικά και πέντε δείγματα θαλασσινών που είχαν ακτινοβοληθεί, χωρίς να αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Εκπρόσωποι καταναλωτικών οργανώσεων δηλώνουν ότι τέτοια προϊόντα πρέπει να αποσύρονται αμέσως από την αγορά και ότι είναι ντροπή να κυκλοφορούν τόσα προϊόντα διατροφής, τα οποία ακτινοβολλούνται παράνομα.

Από την άλλη μεριά, εκπρόσωπος του Proprietary Association of Great Britain που εκπροσωπεί τους παρασκευαστές και πωλητές των συμπληρωμάτων διατροφής, δήλωσε ότι η νομοθεσία για την ακτινοβόληση είναι περίπλοκη και ότι πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει ότι η ακτινοβόληση όχι μόνο δεν είναι επικίνδυνη, αλλά αποτελεί και πολύ αποτελεσματική μέθοδο καταπολέμησης παθογόνων μικροοργανισμών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.