φλεγμονη στο ουλο εικονες | ηλεκτροβελονισμος | τετρακεφαλος μυς | ελκος δωδεκαδακτυλου

Δύο χρόνια χωρίς τσιγάρο οδηγούν σε οριστική διακοπή του καπνίσματοςΟι πρώην καπνιστές οι οποίοι κατορθώνουν να μην καπνίσουν για δύο χρόνια, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να ξαναρχίσουν το κάπνισμα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Nicotine & Tobacco Research.

Οπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία όσο περνάει ο καιρός, τόσο μειώνεται η πιθανότητα για ένα καπνιστή που έχει διακόψει, να ξαναρχίσει το κάπνισμα.

Ενα ποσοστό που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 90%, ξαναρχίζει το κάπνισμα μέσα στον πρώτο χρόνο μετά τη διακοπή, ενώ για όσους ξεπερνούν το χρόνο, το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 15%.

Στη νέα αυτή έρευνα τα αποτελέσματα έδειξαν ότι για όσους κλείνουν δύο χρόνια αποχής από τη συνήθεια, το ποσοστό αυτό μπορεί να μειωθεί ακόμα και στο 2-4% μέχρι και τα έξι χρόνια αποχής. Εάν δε ο χρόνος αποχής φτάσει τη δεκαετία, το ποσοστό αυτό μειώνεται σε λιγότερο από 1%.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 483 άνδρες καπνιστές για 35 χρόνια. Κάθε 3 χρόνια οι άνδρες υποβάλλονταν σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ συμπλήρωναν ερωτηματολόγια που αφορούσαν το κάπνισμα και την κατανάλωση καφέ και αλκοόλ.

Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης ότι οι πρώην καπνιστές που ξανάρχιζαν το κάπνισμα ήταν αυτοί οι οποίοι κάπνιζαν πούρα ή πίπα, κατανάλωναν 6 ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα ή κατανάλωναν 5 ή περισσότερα αλκοολούχα ποτά ημερησίως.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι αν και η προσπάθεια για αποχή από το τσιγάρο είναι πιο επιτυχής με την πάροδο του χρόνου και ιδιαίτερα με την πάροδο των δύο ετών, ο κίνδυνος για υποτροπή υπάρχει για δέκα χρόνια μετά τη διακοπή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.