σαφηνοιγνυακη | επιπλοκες ελκους | ρήξη μήτρας συμπτωματα | καθίζηση αιματοσ | παθησεις τυφλου εντερου

"Μην καπνίζετε!" συμβουλεύει διευθυντής μεγάλης καπνοβιομηχανίαςΟ διευθυντής της British American Tobacco (ΒΑΤ), της δεύτερης μεγαλύτερης καπνοβιομηχανίας στον κόσμο δήλωσε ότι το κάπνισμα δεν κάνει καλό και ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να το αποφεύγουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Times".

Τα σχόλια αυτά που προέρχονται από συνέντευξη που έδωσε ο διευθυντής της ΒΑΤ Martin Broughton στους Times, αναφερόμενος σε συμβουλές υγείας που έδινε στα παιδιά του, πιθανόν να αποτελέσουν "τροφή" για τους δικηγόρους που ασχολούνται με τις αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων που απαιτούνται από την καπνοβιομηχανία.

Στη συνέντευξη του στους Times, o Broughton είχε δηλώσει ότι ο γιος του και η κόρη του δεν καπνίζουν, αλλά θα τους είχε προειδοποιήσει να μην το κάνουν εάν τους "έπιανε" να καπνίζουν σε νεώτερη ηλικία.

"Τους είπα: Θα σας συμβούλευα να μην καπνίζετε, αλλά εάν θέλετε να καπνίσετε, είναι δικό σας θέμα. Δεν είναι καλό για σας. Καλύτερα να απέχετε από το κάπνισμα", δήλωσε στους Times.

Oι Times αναφέρουν τις δηλώσεις του Broughton σαν απρόσμενη αποδοχή της καπνοβιομηχανίας, αλλά και την πιο ξεκάθαρη προειδοποίηση για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία.

Η καπνοβιομηχανία μέχρι και σήμερα αρνείται να στηρίξει την ιατρική κοινότητα και το αντικαπνιστικό lobby για την απειλή του τσιγάρου για την υγεία.

Αντίθετα η καπνοβιομηχανία δηλώνει ότι το κάπνισμα είναι θέμα προσωπικής επιλογής, ενώ αναγράφει στα προϊόντα καπνού τις κυβερνητικές συμβουλές για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία.

Ο Broughton δήλωσε ότι δεν καπνίζει τσιγάρα, για λόγους υγείας, εκτός από περιστασιακό κάπνισμα πούρου, μετά από κάποιο δείπνο.

"Πιστεύω ότι υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με το κάπνισμα" δήλωσε στους Times.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.