“Μην καπνίζετε!” συμβουλεύει διευθυντής μεγάλης καπνοβιομηχανίας

Ο διευθυντής της British American Tobacco (ΒΑΤ), της δεύτερης μεγαλύτερης καπνοβιομηχανίας στον κόσμο δήλωσε ότι το κάπνισμα δεν κάνει καλό και ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να το αποφεύγουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “Times”.

Τα σχόλια αυτά που προέρχονται από συνέντευξη που έδωσε ο διευθυντής της ΒΑΤ Martin Broughton στους Times, αναφερόμενος σε συμβουλές υγείας που έδινε στα παιδιά του, πιθανόν να αποτελέσουν “τροφή” για τους δικηγόρους που ασχολούνται με τις αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων που απαιτούνται από την καπνοβιομηχανία.

Στη συνέντευξη του στους Times, o Broughton είχε δηλώσει ότι ο γιος του και η κόρη του δεν καπνίζουν, αλλά θα τους είχε προειδοποιήσει να μην το κάνουν εάν τους “έπιανε” να καπνίζουν σε νεώτερη ηλικία.

“Τους είπα: Θα σας συμβούλευα να μην καπνίζετε, αλλά εάν θέλετε να καπνίσετε, είναι δικό σας θέμα. Δεν είναι καλό για σας. Καλύτερα να απέχετε από το κάπνισμα”, δήλωσε στους Times.

Oι Times αναφέρουν τις δηλώσεις του Broughton σαν απρόσμενη αποδοχή της καπνοβιομηχανίας, αλλά και την πιο ξεκάθαρη προειδοποίηση για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία.

Η καπνοβιομηχανία μέχρι και σήμερα αρνείται να στηρίξει την ιατρική κοινότητα και το αντικαπνιστικό lobby για την απειλή του τσιγάρου για την υγεία.

Αντίθετα η καπνοβιομηχανία δηλώνει ότι το κάπνισμα είναι θέμα προσωπικής επιλογής, ενώ αναγράφει στα προϊόντα καπνού τις κυβερνητικές συμβουλές για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία.

Ο Broughton δήλωσε ότι δεν καπνίζει τσιγάρα, για λόγους υγείας, εκτός από περιστασιακό κάπνισμα πούρου, μετά από κάποιο δείπνο.

“Πιστεύω ότι υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με το κάπνισμα” δήλωσε στους Times.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση