βουβωνοκήλη πόνος | πικρα στο στομα | κοπρανα με βλεννα | λιπιδια στα τροφιμα | σκωληκοειδιτιδα

Πρόταση για "Συνήγορο του Παιδιού" και στην ΕλλάδαΠρόταση να καθιερωθεί και στη χώρα μας ο θεσμός του Συνήγορου του Παιδιού", ανέλαβε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μυρσίνη Ζορμπά η οποία προτείνει επίσης με επιστολή της στους εκπαιδευτικούς να συγκεντρώσουν τις ιδέες και τις απόψεις των παιδιών για το ζήτημα της διαφύλαξης των παιδικών δικαιωμάτων.

Προωθώντας την πρότασή της για καθιέρωση και στη χώρα μας "Συνήγορου του παιδιού" και ενόψει της διάσκεψης του ΟΗΕ που θα αναμορφώσει τη σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού το Μάιο του 2002 στη Νέα Υόρκη, η ευρωβουλευτής Μυρσίνη Ζορμπά ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε μαθητές και μαθήτριες, από όσα ελληνικά σχολεία επιθυμούν να διατυπώσουν τις προτάσεις τους ενόψει της διάσκεψης αυτής.

Τα κείμενα αυτά θα δοθούν τόσο στην ελληνική αντιπροσωπεία που θα συμμετάσχει στη διάσκεψη του ΟΗΕ, όσο και στους ευρωβουλευτές από όλες τις χώρες της ΕΕ, που συμμετέχουν, μαζί με την κ. Μυρσίνη Ζορμπά στην Επιτροπή Πολιτισμού, Νεότητας και Εκπαίδευσης, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Με γράμμα της εξάλλου στον πρόεδρο της Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας Μισέλ Ροκάρ, η κ. Ζορμπά ζητάει τη συμμετοχή αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις εργασίες της Διάσκεψης του ΟΗΕ.

Η πρωτοβουλία αυτή ακολουθεί την επίσκεψη της κ. Ζορμπά μαζί με αντιπροσωπεία εκατό περίπου παιδιών στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, το Δεκέμβριο του 2001, στον οποίο επέδωσε τη "Διακήρυξη του Ζαππείου", που είχε προέλθει από συζητήσεις με μαθητές και δασκάλους πολλών σχολείων της Αθήνας και η οποία αναφερόταν στην πρόταση για καθιέρωση του "Συνήγορου του Παιδιού".

Οι χώρες της ΕΕ στις οποίες δεν λειτουργεί ακόμη "Συνήγορος του Παιδιού" είναι: η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ιρλανδία, η Ιταλία και η Ελλάδα.

Οι μαθητές μπορούν να εκθέσουν γραπτώς τις απόψεις και τις προσδοκίες τους από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σχετικά με τα δικαιώματά τους.

Οι τρεις καλύτερες εκθέσεις από κάθε τάξη θα συμπεριληφθούν σε ειδικό φάκελο που θα μοιραστεί στους ευρωβουλευτές των αρμοδίων επιτροπών αλλά και στην ελληνική αντιπροσωπεία που θα μετάσχει στην ειδική συνέλευση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών.

Ως ημερομηνία λήξης αυτής της προσπάθειας έχει τεθεί η 15η Μαρτίου 2002.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.