σουφλε θερμιδες | πλευριτιδα θεραπεια | πασχα ασφάλεια | κοιλιακο αλγος χαρακτήρες | αερομπικ | ισοτονικες

"Εγχρωμα" δίδυμα από λευκούς γονείς λόγω λάθους σε εξωσωματικήΠρωτοφανές λάθος σε κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, στη Μ. Βρετανία, οδήγησε ένα ζευγάρι λευκών να αποκτήσει δίδυμα ...διαφορετικού χρώματος δέρματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας The Sun.

Αν και η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους αρμόδιους επίσημους υγειονομικούς φορείς, η απαγόρευση της δημοσιοποίησης των ονομάτων που εμπλέκονται στην υπόθεση, δείχνει ότι η πληροφορία είναι έγκυρη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ζευγάρι απευθύνθηκε στην κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, μετά από χρόνια ανεπιτυχούς προσπάθειας να αποκτήσει παιδί.

Είναι πιθανόν η κλινική να χρησιμοποίησε, κατά λάθος, σπέρμα από έγχρωμο άνδρα για τη γονιμοποίηση του ωαρίου που πήρε από τη γυναίκα ή να εμφυτεύτηκε στη γυναίκα γονιμοποιημένο ωάριο από άλλο ζευγάρι.

Κάθε χρόνο στη Βρετανία περίπου 27.000 ζευγάρια καταφεύγουν στη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Ομως σύμφωνα με το Δρ. Mohammed Taranissi, διευθυντή του κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και γυναικολογίας του Λονδίνου (Assisted Reproduction and Gynaecology Centre in London), τέτοιο λάθος είναι πολύ δύσκολο να συμβεί, καθώς υπάρχει διπλός έλεγχος σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, από δύο τεχνικούς.

Η υπόθεση πρόκειται να οδηγηθεί στα δικαστήρια το προσεχές φθινόπωρο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ επισημαίνεται ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και το ζευγάρι που πιθανόν αποτελεί τους βιολογικούς γονείς των δίδυμων, το οποίο, την ίδια περίοδο είχε απευθυνθεί στην ίδια κλινική για να αποκτήσει παιδί, με την ίδια μέθοδο.

Είναι πολύ πιθανόν να προκύψει πολύπλοκο νομικό ζήτημα, εάν αποδειχθεί ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος, που "βαραίνει" προσωπικό από τη συγκεκριμένη κλινική.

Παρόμοια περίπτωση καταγράφηκε το 1993 στην Ολλανδία, όπου μία λευκή γυναίκα, είχε φέρει στον κόσμο δίδυμα με πολύ σκούρο δέρμα.

Τα ειδικά τεστ DNA είχαν δείξει τότε ότι, στο νοσοκομείο το σπέρμα του συζύγου της είχε μπλεχτεί, κατά λάθος, με σπέρμα ενός έγχρωμου άνδρα από τις Ολλανδικές Αντίλλες. Η γυναίκα κράτησε τελικά τα δίδυμα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.