Τα σημερινά παιδιά “τρώνε” τον εαυτό τους

Μία ολόκληρη γενιά παιδιών “τρώει” τον εαυτό της ακολουθώντας δίαιτα η οποία είναι πλούσια σε λίπος και αλάτι, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας στην ενήλικη ζωή, σύμφωνα με ανακοίνωση Βρετανών επιστημόνων από το Ινστιτούτο Υγείας του παιδιού, σε συνέδριο για την υγεία του παιδιού που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα, προκειμένου να διορθωθεί η διατροφή των παιδιών και να αποφευχθεί η δημιουργία μίας γενιάς, η οποία θα είναι λιγότερο υγιής σε σχέση με την μεταπολεμική.

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών έδειξαν ότι περισσότερο από τα 2/3 των παιδιών προσχολικής ηλικίας διατρέφονται με πολύ λευκό ψωμί, πατάτες τηγανητές, πατατάκια και γλυκά.

Στα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας (5-18 ετών), τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 55% δεν καταναλώνει ούτε ένα πράσινο φυλλώδες λαχανικό, ενώ από την άλλη μεριά ένα στα έξι κορίτσια βρίσκεται σε δίαιτα.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η επόμενη γενιά ενηλίκων μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία θα οφείλονται στην κακή διατροφή.

Μάλιστα, μερικοί ειδικοί προβλέπουν ότι μέχρι το 2030, οι μισοί ενήλικες στη Βρετανία θα είναι παχύσαρκοι και θα υποφέρουν από ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως είναι οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Και δεν είναι μόνο η κακή διατροφή που δημιουργεί προβλήματα, τονίζουν οι επιστήμονες, είναι και η έλλειψη σωματικής άσκησης και η ολοένα και περισσότερο καθιστική ζωή, την οποία βιώνουν τα σημερινά παιδιά.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση