αλοιφη για κρεατοελιες | οριακη προσωπικοτητα τεστ | φλεβοκομβική ταχυκαρδία | φθοριωση δοντιων

Τα σημερινά παιδιά "τρώνε" τον εαυτό τουςΜία ολόκληρη γενιά παιδιών "τρώει" τον εαυτό της ακολουθώντας δίαιτα η οποία είναι πλούσια σε λίπος και αλάτι, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας στην ενήλικη ζωή, σύμφωνα με ανακοίνωση Βρετανών επιστημόνων από το Ινστιτούτο Υγείας του παιδιού, σε συνέδριο για την υγεία του παιδιού που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα, προκειμένου να διορθωθεί η διατροφή των παιδιών και να αποφευχθεί η δημιουργία μίας γενιάς, η οποία θα είναι λιγότερο υγιής σε σχέση με την μεταπολεμική.

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών έδειξαν ότι περισσότερο από τα 2/3 των παιδιών προσχολικής ηλικίας διατρέφονται με πολύ λευκό ψωμί, πατάτες τηγανητές, πατατάκια και γλυκά.

Στα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας (5-18 ετών), τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 55% δεν καταναλώνει ούτε ένα πράσινο φυλλώδες λαχανικό, ενώ από την άλλη μεριά ένα στα έξι κορίτσια βρίσκεται σε δίαιτα.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η επόμενη γενιά ενηλίκων μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία θα οφείλονται στην κακή διατροφή.

Μάλιστα, μερικοί ειδικοί προβλέπουν ότι μέχρι το 2030, οι μισοί ενήλικες στη Βρετανία θα είναι παχύσαρκοι και θα υποφέρουν από ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως είναι οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Και δεν είναι μόνο η κακή διατροφή που δημιουργεί προβλήματα, τονίζουν οι επιστήμονες, είναι και η έλλειψη σωματικής άσκησης και η ολοένα και περισσότερο καθιστική ζωή, την οποία βιώνουν τα σημερινά παιδιά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.