διαβρωτικη γαστριτιδα | φαρμακο για ψωρα σκυλου | aqua aerobic | εξεταση cmv igm | καρυδα φρουτο

Ειδικά μέτρα για τα παιδικά φάρμακα από την Ευρωπαϊκή ΕπιτροπήH Eυρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε προς συζήτηση το θέμα των φαρμάκων που προορίζονται για παιδιά, παρουσιάζοντας μία μελέτη και μία δέσμη ιδεών σχετικών με τη βελτίωση της ποιότητας των φαρμάκων αυτών, καθώς, σύμφωνα με την Επιτροπή, τα μισά από τα φάρμακα που χορηγούνται για διάφορους λόγους στα παιδιά, στις χώρες μέλη της Ε.Ε, δεν έχουν τύχει ειδικών παιδιατρικών ελέγχων, παρά το γεγονός ότι τα παιδιά αποτελούν το 20% του συνολικού πληθυσμού των χωρών μελών της Ε.Ε.

Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με την Επιτροπή, στην έλλειψη κινήτρων προς τις φαρμακευτικές εταιρίες να προσανατολίσουν τις ερευνητικές προσπάθειές τους στον τομέα της παρασκευής φαρμάκων ειδικά για τα παιδιά.

Προς το σκοπό αυτό η Επιτροπή προτίθεται να απευθυνθεί στις χώρες μέλη της ΕΕ και να τους ζητήσει να εγκρίνουν μια σειρά από νομοθετικά και οικονομικά μέτρα ούτως ώστε να προσανατολιστούν οι παρασκευάστριες εταιρίες στη δημιουργία ενός ευρύτατου φάσματος φαρμάκων ειδικών για παιδιατρική χρήση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.