αρρυθμιες | μαστοδυνια | ζερβακης μιχαλης | τι ειναι η κυστη στο δοντι | κολπο για παντα γερα δοντια

Νέα μέτρα από την Ε.Ε για τα τσιγάραΗ Ευρωπαϊκή επιτροπή, στην προσπάθεια της να περιορίσει το ποσοστό των εφήβων που καπνίζει, ζητά από τις κυβερνήσεις να πάρουν πιο δραστικά μέτρα κατά του καπνίσματος, ξεκινώντας από την απαγόρευση της κυκλοφορίας πακέτων με λιγότερα από 20 τσιγάρα στο περιεχόμενο τους.

Οι ειδικοί αρχικά θεωρούσαν πως το παραπάνω μέτρο θα μπορούσε να βοηθήσει τους καπνιστές να ελαττώσουν το κάπνισμα, όμως τις περισσότερες φορές, όπως αποδείχτηκε, οδήγησε τους περισσότερους στην αυξημένη κατανάλωση τσιγάρων, λόγω της αγοράς δύο και τριών πακέτων μαζί κάθε φορά.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή επιτροπή τόνισε πως πρέπει οι ανήλικοι να μην έχουν πρόσβαση στις αυτόματες μηχανές που προμηθεύουν τους καταναλωτές με τσιγάρα, ενώ στα περίπτερα και στα καταστήματα η αγορά τσιγάρων θα πρέπει να γίνεται μόνο κατόπιν ένδειξης της ταυτότητας και εξακρίβωσης της ηλικίας των ατόμων.

Μέτρα όμως πρέπει να ληφθούν και κατά του παθητικού καπνίσματος, υποστηρίζει η Βρετανική κυβέρνηση. Η απαγόρευση του τσιγάρου σε δημόσιους χώρους, κυρίως στον εργασιακό, κρίνεται απαραίτητη καθώς επίσης και η μείωση του οικονομικού budget που διαθέτουν οι καπνοβιομηχανίες για την διαφήμιση και την προώθηση των προϊόντων τους.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η πλειοψηφία των ατόμων που δεν καπνίζει στην εφηβική ηλικία, δεν θα καπνίσει ούτε μετά την ενηλικίωση του. Η σωστή ενημέρωση λοιπόν και η λήψη των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση του ποσοστού των νεαρών ατόμων που καπνίζουν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.