διατροφή για ευερέθιστο έντερο | ταχυκαρδιες παθησεις | μαντου 15 χιλιοστά | τιμες σακχαρου σε ενήλικες

Μέτρα διευκόλυνσης των ζευγαριών που κάνουν εξωσωματική από το ΓΕΣΤο Γενικό Επιτελείο Στρατού στο πλαίσιο της προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο και της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό και τα στελέχη του, ανακοίνωσε την ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη του στα ζευγάρια που προσφεύγουν στη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Είναι γεγονός ότι ικανός αριθμός ζευγαριών αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το 20% περίπου των τοκετών που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της προαναφερθείσας μεθόδου.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μία τεχνική της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής όπου η γονιμοποίηση γίνεται εκτός σώματος. Επισημαίνεται δε ότι η εν λόγω μέθοδος ακολουθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο διαρκεί, κατά περίπτωση, 1-2 μήνες περίπου.

Κατά τη διάρκεια της παραπάνω διαδικασίας απαιτείται η λήψη φαρμάκων και συχνές ιατρικές εξετάσεις, ενώ η επιτυχία της μεθόδου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η ηρεμία και η καλή ψυχολογική κατάσταση.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τα παραπάνω, το Γενικό Επιτελείο Στρατού καθορίζει τις παρακάτω ενέργειες:

- Με την γνωστοποίηση στην υπηρεσία της έναρξης ενός κύκλου εξωσωματικής γονιμοποίησης, η ενδιαφερόμενη:

- Θα απαλλάσσεται από κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα καθώς και από εικοσιτετράωρη υπηρεσία διανυκτερεύσεως (ο κύκλος της εξωσωματικής γονιμοποίησης θα ξεκινάει από τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής μέχρι το τεστ κυήσεως).

- Θα λαμβάνει απαλλαγή κατά τις ημέρες λήψης ωαρίων και εμβρυομεταφοράς.

- Κατ’ ανάλογο τρόπο θα διευκολύνεται το άρρεν στρατιωτικό προσωπικό στην έκταση που απαιτείται κατά περίπτωση.

- Οι διοικήσεις θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, εξαντλώντας όλες τις υπηρεσιακές τους δυνατότητες για τη διευκόλυνση της εν λόγω κατηγορίας στελεχών καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και ιδιαίτερα κατά την περίοδο μετά την εμβρυομεταφορά και μέχρι το τέλος της κυήσεως.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.