δυσπλασια hpv | κρετινισμος διαγνωση | τζιστουδης γρηγορης | καρδια και αγχος | σηψαιμια εγκυμοσύνης

Εγκρίθηκε το αντισυλληπτικό αυτοκόλλητο και στην ΕυρώπηΤο πρώτο αντισυλληπτικό αυτοκόλλητο εγκρίθηκε και για χρήση στην Ευρώπη, καθώς οι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι το αυτοκόλλητο, το οποίο κυκλοφορεί από την εταιρία Janssen-Cilag, με την εμπορική ονομασία Evra, είναι κατά 99% αποτελεσματικό, όπως και το αντισυλληπτικό χάπι.

Το αυτοκόλλητο αυτό περιέχει τις ίδιες ορμόνες με το χάπι, οιστρογόνα και προγεστερόνη δηλαδή, αλλά σε μικρότερες ποσότητες, καθώς οι ορμόνες απορροφούνται απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από το πεπτικό σύστημα όπως συμβαίνει με το χάπι.

Σε αντίθεση με το χάπι, η αποτελεσματικότητα του αυτοκόλλητου δεν επηρεάζεται από το αν η γυναίκα έχει διάρροια ή εμετό, ενώ οι παρενέργειες είναι λιγότερες.

Το αυτοκόλλητο θα πρέπει να αλλάζεται κάθε εβδομάδα, για τρεις εβδομάδες, ενώ την τέταρτη εβδομάδα της έμμηνου ρύσης, η γυναίκα δε χρειάζεται να φορά το αυτοκόλλητο.

Το πράσινο φως από την ειδική ευρωπαϊκή επιτροπή για τα φάρμακα (European Agency for the Evaluation of Medicinal Products), δόθηκε τρεις μήνες μετά την έγκριση από το FDA στις ΗΠΑ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπεται να δώσει άδεια κυκλοφορίας μέχρι το καλοκαίρι.

Ωστοσο το FDA προειδοποιεί ότι υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση του αυτοκόλλητου καθώς οι γυναίκες που το σωματικό τους βάρος ξεπερνά τα 95 κιλά, ίσως να μην απορροφούν επαρκή αντισυλληπτική δόση.

Το αυτοκόλλητο δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείται στο στήθος, αλλά στους γλουτούς, χαμηλά στην κοιλιακή χώρα ή στο επάνω μέρος του σώματος, σε διαφορετικό όμως σημείο, κάθε εβδομάδα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.