καρδιογραφημα | λευκοπλακια | υπερεμεση εγκυμοσύνης | ανθρωπινο σωμα ανατομια | παχαινει ηβιταμινη β 12

Ολοκληρώνονται οι δοκιμές για το νέο αντισυλληπτικό χάπιΑμερικανοί επιστήμονες ολοκληρώνουν τους επόμενους μήνες τις κλινικές δοκιμές για το νέο αντισυλληπτικό χάπι, η χρήση του οποίου έχει ως αποτέλεσμα η γυναίκα να έχει περίοδο μόνο τέσσερις φορές τον χρόνο, ενώ φαίνεται ότι μειώνει και τα ανεπιθύμητα προεμμηνορρυσιακά συμπτώματα.

Το νέο αυτό χάπι, το οποίο αναπτύχθηκε από ομάδα Αμερικανών επιστημόνων της Ιατρικής Σχολής της Ανατολικής Βιρτζίνια και μεταβάλει τον κύκλο της γυναίκας από μηνιαίο σε τετραμηνιαίο, περιέχει δύο ορμόνες που χρησιμοποιούνται συχνά στα συμβατικά αντισυλληπτικά (αιθινυλοιστραδιόλη και λεβονοργεστρέλη).

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το νέο χάπι δεν έχει περισσότερες παρενέργειες από αυτές των συμβατικών αντισυλληπτικών χαπιών, ενώ η μείωση των περιόδων από δεκατρείς σε τέσσερις ετησίως, έχει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως μικρότερη απώλεια αίματος και κατά συνέπεια μικρότερη πιθανότητα αναιμίας.

Το νέο χάπι δεν επηρεάζει την ικανότητα της γυναίκας να μείνει έγκυος, άπαξ και διακόψει τη λήψη του.

Οι κλινικές δοκιμές, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια σε 50 ερευνητικά κέντρα στις ΗΠΑ, έχουν πρακτικά ολοκληρωθεί και τώρα πρέπει να γίνει ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Το νέο αντισυλληπτικό το οποίο ονομάζεται "Seasonale", μπορεί να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στον επόμενο χρόνο, αφού το εγκρίνει η Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.