Ολοκληρώνονται οι δοκιμές για το νέο αντισυλληπτικό χάπι

Αμερικανοί επιστήμονες ολοκληρώνουν τους επόμενους μήνες τις κλινικές δοκιμές για το νέο αντισυλληπτικό χάπι, η χρήση του οποίου έχει ως αποτέλεσμα η γυναίκα να έχει περίοδο μόνο τέσσερις φορές τον χρόνο, ενώ φαίνεται ότι μειώνει και τα ανεπιθύμητα προεμμηνορρυσιακά συμπτώματα.

Το νέο αυτό χάπι, το οποίο αναπτύχθηκε από ομάδα Αμερικανών επιστημόνων της Ιατρικής Σχολής της Ανατολικής Βιρτζίνια και μεταβάλει τον κύκλο της γυναίκας από μηνιαίο σε τετραμηνιαίο, περιέχει δύο ορμόνες που χρησιμοποιούνται συχνά στα συμβατικά αντισυλληπτικά (αιθινυλοιστραδιόλη και λεβονοργεστρέλη).

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το νέο χάπι δεν έχει περισσότερες παρενέργειες από αυτές των συμβατικών αντισυλληπτικών χαπιών, ενώ η μείωση των περιόδων από δεκατρείς σε τέσσερις ετησίως, έχει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως μικρότερη απώλεια αίματος και κατά συνέπεια μικρότερη πιθανότητα αναιμίας.

Το νέο χάπι δεν επηρεάζει την ικανότητα της γυναίκας να μείνει έγκυος, άπαξ και διακόψει τη λήψη του.

Οι κλινικές δοκιμές, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια σε 50 ερευνητικά κέντρα στις ΗΠΑ, έχουν πρακτικά ολοκληρωθεί και τώρα πρέπει να γίνει ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Το νέο αντισυλληπτικό το οποίο ονομάζεται “Seasonale”, μπορεί να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στον επόμενο χρόνο, αφού το εγκρίνει η Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση