φαγουρα μετα την ουρηση | στιγμα μεσογειακης αναιμιας εξετασεις αιματος | υπεζωκοτική συλλογή

Αυξάνεται η επίπτωση του καρκίνου των νεφρώνΗ επίπτωση του καρκίνου των νεφρών έχει αυξηθεί κατά 68% τα τελευταία 20 χρόνια στη Μ. Βρετανία, καθώς κάθε χρόνο 5.700 ασθενείς προσβάλλονται από τη νόσο, με το ποσοστό επιβίωσης να είναι από τα χαμηλότερα της Ευρώπης, σύμφωνα με ινστιτούτο Cancer Research UK.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το 40% των περιπτώσεων οφείλονται στο κάπνισμα, ενώ άλλοι ενοχοποιητικοί παράγοντες είναι η παχυσαρκία και η υψηλή αρτηριακή πίεση. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής θεωρείται ότι έχει συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των κρουσμάτων της μορφής αυτής του καρκίνου.

Εκτός λοιπόν από έναν πιο υγιεινό τρόπο διαβίωσης, μεγάλη σημασία έχει και η έγκαιρη διάγνωση των πρώιμων συμπτωμάτων της νόσου, με πιο συνηθισμένο εξ αυτών την αιματουρία, η οποία όμως καθώς δεν είναι συνεχής, δεν γίνεται συχνά αντιληπτή από τον ασθενή ή τον γιατρό.

Ο ασθενής με την παραμικρή υποψία για ύπαρξη αίματος στα ούρα πρέπει να απευθύνεται αμέσως στον γιατρό, προκειμένου να διερευνηθεί η αιτία που την προκαλεί.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.