διαρκεια προστασιας εμβολιου πνευμο 23 | προετοιμασια εξετασεων αιματος | αντιτετανικος ορος παρενεργειες

Ανώδυνο τεστ για την ανίχνευση του καρκίνου του παχέος εντέρουΕνα νέο τεστ που ανιχνεύει τον καρκίνο του παχέος εντέρου ακόμα και σε πρώιμα στάδια, είναι ανώδυνο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον προληπτικό έλεγχο μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων (screening test), ανέπτυξαν Βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι παρουσιάζουν την νέα μέθοδο στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet.

Σήμερα η πιο αξιόπιστη μέθοδος για την ανίχνευση αυτής της μορφής καρκίνου, είναι η κολονοσκόπηση, μία εξέταση που δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή από τους ασθενείς, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις ο φόβος αυτής της εξέτασης να αποτελεί αιτία για μη έγκαιρη διάγνωση.

Με το νέο τεστ γίνεται δυνατή η αναγνώριση καρκινικών κυττάρων στα κόπρανα. Πιο συγκεκριμένα ανιχνεύεται η ύπαρξη μίας πρωτεΐνης με την ονομασία Mcm2, η οποία βρίσκεται σπάνια σε φυσιολογικά κύτταρα, αλλά υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στα καρκινικά.

Η εύρεση απλών τεστ τα οποία θα είναι εύκολα ανεκτά από τους ασθενείς και δεν θα τους τρομάζουν αποτελεί το κλειδί για την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των διαφόρων μορφών καρκίνου. Ας θυμηθούμε το τεστ Παπανικολάου και πόσες ζωές έχουν σωθεί χάρη στην μαζική εφαρμογή του.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.