βιταμινη α | ANTIMETώπιση πυλαίας θρόμβωσης | ποσα οστα εχουμε | σφυρος σρο ποδι | κακαο χοληστερινη

Φίλτρο τσιγάρου με αντιοξειδωτικά προστατεύει καλύτερα από τον καπνόΗ προσθήκη αντιοξειδωτικών στο φίλτρο του τσιγάρου μπορεί να μειώσει τις αρνητικές επιδράσεις του καπνού, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του American Association for the Advancement of Science.

Ο Δρ. Theodore Hersh, επίτιμος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα των ΗΠΑ και πρόεδρος της εταιρίας Thione International Inc, βρήκε μαζί με τους συνεργάτες του, σε πειράματα που έγιναν στο εργαστήριο, ότι ο καπνός που διέρχεται από φίλτρα τα οποία περιέχουν αντιοξειδωτικά, είναι λιγότερο βλαπτικός για δύο τύπους ανθρώπινων κυττάρων και προκαλεί λιγότερες βλάβες στις πρωτεΐνες του σάλιου, σε σχέση με τον καπνό που δε φιλτράρεται από το ειδικό αυτό φίλτρο.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τις επιδράσεις του καπνού που φιλτράρεται από το ειδικό "αντιοξειδωτικό" φίλτρο, αλλά και του κοινού καπνού σε λευκά αιμοσφαίρια και σε ινοβλάστες.

Στον κοινό καπνό, το ποσοστό των ινοβλαστών που επιβίωσε μετά από 24 ώρες ήταν 60%, ενώ με τη χρήση του ειδικού φίλτρου το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 95%.

Αντίστοιχα για τα λευκά αιμοσφαίρια το ποσοστό που επιβίωσε μετά από 24 ώρες αυξήθηκε από 40% (με την έκθεση στον κοινό καπνό) σε 82% με το ειδικό φίλτρο.

Σε ένα άλλο πείραμα οι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση του καπνού στο σάλιο μη-καπνιστών, με ή χωρίς τη χρήση του αντιοξειδωτικού φίλτρου. Δύο ώρες μετά την έκθεση του σάλιου στον καπνό, οι ενώσεις που παράγονται από την επίδραση συστατικών του καπνού στις πρωτεΐνες του σιέλου ήταν μειωμένες σχεδόν κατά 50%, όταν ο καπνός διερχόταν διαμέσου του ειδικού φίλτρου.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το μίγμα αντιοξειδωτικών που χρησιμοποιήθηκε μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και στον ίδιο τον καπνό ή ακόμα και για την ειδική επεξεργασία σε πίπες ή στο χαρτί που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τσιγάρων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.