τσιπουρο παχαινει | λοιμωξη αναπνευστικου | σουτζουκακια θερμιδες | τι είναι οι πολύποδες εντέρου | tke

Το αλκοόλ κάνει επικίνδυνο το σεξ στους έφηβουςΤο Ροκ μπορεί να μην είναι πια επίκαιρο στις μέρες μας, όμως ο στίχος Sex, Drugs & Rock n΄ Roll που είχε γίνει σύνθημα για μία μερίδα της νεολαίας της δεκαετίας του 70, αποδεικνύεται ιδιαίτερα επικίνδυνος για τους εφήβους στις μέρες μας, αν παραφραστεί σε Sex, Drugs and Alcohol. Σύμφωνα με πανεθνική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, από το Kaiser Family Foundation, ένας στους τέσσερις νεαρούς αμερικανούς, ηλικίας 15 έως 24 ετών, έχει κάνει σεξ χωρίς να έχει λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις γιατί βρισκόταν είτε υπό την επήρεια αλκοόλ είτε ναρκωτικών ουσιών. Πρόκειται για μία από τις πρώτες μελέτες που συνδέει την χρήση ουσιών και αλκοόλ με επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό αν λάβουμε υπόψη μας ότι το 30% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η σεξουαλική του διάθεση ήταν πολύ πιο έντονη από ότι συνήθως, όταν βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ή μέθης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 79% των ενεργά σεξουαλικά νέων είχε κάνει έρωτα, τουλάχιστον μία φορά, υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ η πιθανότητα να κάνει έρωτα ένας έφηβος σε κατάσταση μέθης, ήταν επτά φορές μεγαλύτερη σε σχέση με το αν ήταν νηφάλιος.

Το 50% δήλωσε ότι ο σύντροφός του πολύ συχνά συνδύαζε το σεξ με ναρκωτικά ή αλκοόλ και το 73% ότι ο σύντροφός του δεν χρησιμοποιούσε τις περισσότερες φορές προφυλακτικό κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Τα στοιχεία αυτά είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς ο συνδυασμός σεξ και αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα επικίνδυνος, συμβάλλοντας στην μετάδοση σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως το AIDS, στην αυξημένη πιθανότητα μίας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή ακόμη και ενός πιθανού βιασμού.

Στους περισσότερους βιασμούς, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Εξάρτησης και Κατάχρησης Εξαρτησιογόνων Ουσιών (CASA), του Πανεπιστημίου Κολούμπια, στην Ν. Υόρκη, κ. Joseph Califano Jr, το θύμα ή ο δράστης ήταν υπό την επήρεια οινοπνευματωδών ποτών ή ναρκωτικών.

Είναι απαραίτητο, συμφωνούν οι ειδικοί, να ενταθούν οι εκστρατείες ενημέρωσης των νέων, τόσο σε ότι αφορά την ασφαλή σεξουαλική συμπεριφορά, όσο και στο πως αυτή επηρεάζεται από την χρήση ουσιών οι οποίες, πέρα από τις άλλες αρνητικές επιδράσεις που έχουν, επηρεάζουν την ορθή κρίση ενός ατόμου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.