Η μόδα για τροπικό μαύρισμα τους κάνει απρόσεκτους

Μεγαλύτερη σημασία φαίνεται να δίνουν οι νέοι στις ΗΠΑ στην απόκτηση μιας ηλιοκαμένης επιδερμίδας, παρά στην προστασία της υγείας τους, αφού η πλειοψηφία αυτών εκτίθεται στον ήλιο χωρίς να χρησιμοποιεί αντηλιακή κρέμα για το πρόσωπο και το σώμα. Στην δυσάρεστη αυτή διαπίστωση κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Βοστόνης, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics.

Ειδικοί πραγματοποίησαν έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 10000 παιδιά των ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως μόνο το 34% έκανε συστηματική χρήση αντηλιακής κρέμας, ενώ το 83% είχε υποστεί τουλάχιστον μια φορά ηλιακό έγκαυμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επιπλέον ένα 35% έκανε ταυτόχρονα και solarium (τεχνητό μαύρισμα), για να διατηρήσει το ηλιοκαμένο χρώμα της επιδερμίδας του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Στους εφηβικούς κύκλους έχει υπερισχύσει η ιδέα πως το μαυρισμένο κορμί είναι ελκυστικό, με αποτέλεσμα τα νεαρά κορίτσια να επιδιώκουν να το αποκτήσουν με οποιοδήποτε αντάλλαγμα. Αγνοώντας λοιπόν το γεγονός πως η εκτεταμένη ηλιοθεραπεία σχετίζεται με τον καρκίνο του δέρματος, οι έφηβοι οδηγούνται σε υπερβολές με τίμημα την υγεία τους.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν την άμεση ανάγκη δημιουργίας ενημερωτικών προγραμμάτων σχετικά με τους κινδύνους της εκτεταμένης ηλιοθεραπείας και μάλιστα χωρίς την παρουσία αντηλιακής προστασίας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση