τσιμπουρια σκυλων αντιμετωπιση | δερματοπαθειες σκυλων | πρωτοπαθής χολική κίρρωση | τρυπα στα ουλα | σφυξεις

Η μόδα για τροπικό μαύρισμα τους κάνει απρόσεκτουςΜεγαλύτερη σημασία φαίνεται να δίνουν οι νέοι στις ΗΠΑ στην απόκτηση μιας ηλιοκαμένης επιδερμίδας, παρά στην προστασία της υγείας τους, αφού η πλειοψηφία αυτών εκτίθεται στον ήλιο χωρίς να χρησιμοποιεί αντηλιακή κρέμα για το πρόσωπο και το σώμα. Στην δυσάρεστη αυτή διαπίστωση κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Βοστόνης, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics.

Ειδικοί πραγματοποίησαν έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 10000 παιδιά των ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως μόνο το 34% έκανε συστηματική χρήση αντηλιακής κρέμας, ενώ το 83% είχε υποστεί τουλάχιστον μια φορά ηλιακό έγκαυμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επιπλέον ένα 35% έκανε ταυτόχρονα και solarium (τεχνητό μαύρισμα), για να διατηρήσει το ηλιοκαμένο χρώμα της επιδερμίδας του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Στους εφηβικούς κύκλους έχει υπερισχύσει η ιδέα πως το μαυρισμένο κορμί είναι ελκυστικό, με αποτέλεσμα τα νεαρά κορίτσια να επιδιώκουν να το αποκτήσουν με οποιοδήποτε αντάλλαγμα. Αγνοώντας λοιπόν το γεγονός πως η εκτεταμένη ηλιοθεραπεία σχετίζεται με τον καρκίνο του δέρματος, οι έφηβοι οδηγούνται σε υπερβολές με τίμημα την υγεία τους.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν την άμεση ανάγκη δημιουργίας ενημερωτικών προγραμμάτων σχετικά με τους κινδύνους της εκτεταμένης ηλιοθεραπείας και μάλιστα χωρίς την παρουσία αντηλιακής προστασίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.