Μία στις πέντε Βρετανίδες δεν κάνει παιδί μέχρι τα 40

Ο αριθμός των γυναικών που δεν κάνουν παιδί μέχρι την ηλικία των 40 ετών, έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια στη Μ. Βρετανία, με αποτέλεσμα, μία στις πέντε γυναίκες να παραμένουν άτεκνες μέχρι τα 40. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας. Επιπλέον την ίδια περίοδο παρατηρείται 50% μείωση στον αριθμό των πολυμελών οικογενειών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, δύο στις τρεις γυναίκες που γεννήθηκαν κατά τη δεκαετία του ’70, δεν έχουν κάνει ακόμα παιδί, ενώ το 50% των γυναικών που είχε γεννηθεί στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’60 απέκτησε το πρώτο παιδί πριν τα 25.

Ο μέσος όρος γεννήσεων στη Μ. Βρετανία είναι σήμερα 1,64 παιδιά ανά γυναίκα, ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από το 1924, όπου έγινε και η πρώτη συγκέντρωση στοιχείων.

Οι γυναίκες κάνουν σήμερα το πρώτο τους παιδί σε ολοένα και μεγαλύτερη ηλικία. Για παράδειγμα, το 2001 ο μέσος όρος ηλικίας απόκτησης του πρώτου παιδιού ήταν τα 29 χρόνια, ενώ το 1976 ήταν τα 26 χρόνια.

Η νέα τάση είναι οικογένειες με λίγα παιδιά, καθώς στις σημερινές σαραντάχρονες μόλις μία στις δέκα έχει τέσσερα παιδιά ή περισσότερα, ενώ πριν από 20 χρόνια μία στις πέντε γυναίκες 40 ετών είχε τέσσερα ή περισσότερα παιδιά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, προκύπτει επίσης ότι ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να κάνουν παιδιά χωρίς να παντρευτούν.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση