εκτακτες συστολες | εμβολικη μυελοπαθεια σκυλων | Trito stadio upno | egkefalopatheia | τριζοντες | υπόταση

Προβληματίζει η έλλειψη του εμβολίου Saben για την πολιομυελίτιδαΗ έλλειψη του εμβολίου Saben για την πρόληψη της πολιομυελίτιδας, που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, έχει δημιουργήσει μια επικίνδυνη κατάσταση λόγω της αδυναμίας κάλυψης των ανγκών που έχει η χώρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΤ3, η εταιρεία που έχει την αποκλειστική εισαγωγή του συγκεκριμένου σκευάσματος, αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες, προμηθεύοντας τους φαρμακοποιούς με το απαραίτητο εμβόλιο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥΦΑ) Γιώργο Κωνσταντινίδη, τα στατιστικά είναι αποκαρδιωτικά, καθώς το 2001, ο Συνεταιρισμός εισήγαγε 22.000 εμβόλια αντί 37.000 που καλύπτουν τις ανάγκες της χώρας, ενώ από την αρχή του 2002 και μέχρι τώρα, η χώρα μας προμηθεύτηκε μόνο 1.800 εμβόλια.

Η έρευνα έγινε μετά από καταγγελίες γονέων στην ΕΤ3, οι οποίοι ανησυχούν, καθώς τα παιδιά τους παραμένουν απροστάτευτα απέναντι στον ιό της πολιομυελίτιδας. Ο παιδίατρος Θανάσης Νικολαΐδης τονίζει ότι το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας είναι από τα κυριότερα εμβόλια που δέχονται τα παιδιά βρεφικής και νηπιακής ηλικίας. «Η ασθένεια», συμπληρώνει ο παιδίατρος, «μπορεί να προκαλέσει βαρύτατη παράλυση και νευρολογικά προβλήματα».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΦΑ δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή, στη βόρεια Ελλάδα, δεν υπάρχει ούτε ένα κουτί από το συγκεκριμένο εμβόλιο, ενώ για τις ανάγκες του Ιανουαρίου υπήρχε επάρκεια μόνο για το 60% των περιπτώσεων. Καθησυχαστική, ωστόσο, εμφανίστηκε η διευθύντρια Παραγωγής και Ελέγχου Αγοράς του ΕΟΦ, κ. Βασιλική Ρεβίθη, λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι πρόσκαιρο και ότι ήδη ξεκινούν οι προμήθειες των νέων παρτίδων για το εμβόλιο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.