Μαθήματα επικοινωνίας σε γιατρούς

Ενα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα απευθύνεται σε γιατρούς και νοσοκόμες και που θα περιλαμβάνει μαθήματα επικοινωνίας και τρόπους προσέγγισης των ασθενών, πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα στη Μ.Βρετανία, στοχεύοντας στην βελτίωση των σχέσεων γιατρού-ασθενή.

Οι εισηγητές του προγράμματος προέρχονται από το χώρο της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής και βασικό τους μέλημα είναι η ευαισθητοποίηση των γιατρών και η κατάλληλη διαμόρφωση της συμπεριφορά τους απένατνι στους ασθενείς.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στα μέσα του 2003, ενώ η δομή των μαθημάτων δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη. Πανεπιστημιακοί γιατροί και επαγγελματίες του χώρου υγείας πρόκειται σύντομα να καθορίσουν το περιεχόμενο και τους στόχους των μαθημάτων.

Η πλειοψηφία των μαθημάτων θα έχει ομαδικό χαρακτήρα, προκειμένου οι γιατροί να γίνουν πιο επικοινωνιακοί και να βελτιώσουν το επίπεδο συνεργασίας τους με τους ασθενείς τους.

Η ιδέα του συγκεκριμένου προγράμματος βρίσκει σκεπτικούς τους επιστήμονες του British Medical Association , οι οποίοι θεωρούν πως τα παραπάνω μαθήματα μπορεί να μην λειτουργήσουν και να μην έχουν καμία επιρροή στον τρόπο συμπεριφοράς των γιατρών προς τους ασθενείς.

Υποστηρίζουν μάλιστα πως η πιθανή αδιαφορία που δείχνουν οι γιατροί στους ασθενείς δεν οφείλεται στην έλλειψη του επικοινωνιακού χαρίσματος, αλλά στην προσπάθεια τους να δουν πολλούς ασθενείς, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να αφιερώσουν αρκετό χρόνο στον καθένα τους ατομικά.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση