λυκος ερυθηματωδης στα σκυλια | καισαρικη διαρροια | φυσιολογικα αερια αιματος

Μαθήματα επικοινωνίας σε γιατρούςΕνα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα απευθύνεται σε γιατρούς και νοσοκόμες και που θα περιλαμβάνει μαθήματα επικοινωνίας και τρόπους προσέγγισης των ασθενών, πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα στη Μ.Βρετανία, στοχεύοντας στην βελτίωση των σχέσεων γιατρού-ασθενή.

Οι εισηγητές του προγράμματος προέρχονται από το χώρο της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής και βασικό τους μέλημα είναι η ευαισθητοποίηση των γιατρών και η κατάλληλη διαμόρφωση της συμπεριφορά τους απένατνι στους ασθενείς.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στα μέσα του 2003, ενώ η δομή των μαθημάτων δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη. Πανεπιστημιακοί γιατροί και επαγγελματίες του χώρου υγείας πρόκειται σύντομα να καθορίσουν το περιεχόμενο και τους στόχους των μαθημάτων.

Η πλειοψηφία των μαθημάτων θα έχει ομαδικό χαρακτήρα, προκειμένου οι γιατροί να γίνουν πιο επικοινωνιακοί και να βελτιώσουν το επίπεδο συνεργασίας τους με τους ασθενείς τους.

Η ιδέα του συγκεκριμένου προγράμματος βρίσκει σκεπτικούς τους επιστήμονες του British Medical Association , οι οποίοι θεωρούν πως τα παραπάνω μαθήματα μπορεί να μην λειτουργήσουν και να μην έχουν καμία επιρροή στον τρόπο συμπεριφοράς των γιατρών προς τους ασθενείς.

Υποστηρίζουν μάλιστα πως η πιθανή αδιαφορία που δείχνουν οι γιατροί στους ασθενείς δεν οφείλεται στην έλλειψη του επικοινωνιακού χαρίσματος, αλλά στην προσπάθεια τους να δουν πολλούς ασθενείς, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να αφιερώσουν αρκετό χρόνο στον καθένα τους ατομικά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.