δυσπαρευνια ορισμος | gigantomorfiki krotafiki artiritida ke epiplokes | Sypotasi pws antimetwpizete

Οι μαγνήτες δεν είναι παυσίποναΗ μόνη ανακούφιση από τον πόνο που προσφέρουν τα διάφορα βραχιόλια που υπόσχονται ότι χάρη στα μαγνητικά πεδία που δημιουργούν, θεραπεύουν διάφορες ασθένειες, είναι ότι ο ασθενής αυθυποβάλλεται ότι πονά λιγότερο, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα, στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές τοποθέτησαν στον καρπό ασθενών που έπασχαν από σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, μία συσκευή που εξασκούσε επί 45 λεπτά ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο, στο σημείο που οι ασθενείς αισθάνονταν τον πιο έντονο πόνο.

Ως μάρτυρες χρησιμοποιήθηκαν ασθενείς με την ίδια πάθηση, στους οποίους τοποθετήθηκαν παρόμοιες συσκευές, χωρίς όμως να έχουν μαγνητικές ιδιότητες, κάτι το οποίο δεν γνώριζαν οι ασθενείς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, όλοι οι ασθενείς και των δύο ομάδων ανέφεραν βελτίωση των συμπτωμάτων, τόσο κατά την διάρκεια της λειτουργίας της συσκευής, όσο και δύο εβδομάδες αργότερα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η βελτίωση των συμπτωμάτων, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί σημαντική, οφείλονταν απλά και μόνο σε αυθυποβολή των ασθενών, οι οποίοι ήταν πεπεισμένοι για την αποτελεσματικότητα της συσκευής και όχι στις μαγνητικές ιδιότητές της.

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκείται στο μέσο νεύρο, το οποίο περνά μαζί με εννέα τένοντες και μερικά αιμοφόρα αγγεία μέσα από μια στενή δίοδο στον καρπό, που σχηματίζεται από τα οστά του καρπού και μια σκληρή μεμβράνη και ονομάζεται καρπιαίος σωλήνας.

Τα πρώτα συμπτώματα του συνδρόμου είναι μυρμηκίαση, μούδιασμα στα δάχτυλα, που εξελίσσεται σε πόνο, ο οποίος ξεκινά από τον καρπό και επεκτείνεται προς τον αγκώνα και αδυναμία στο χέρι και τον βραχίονα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.