βροχιτιδα η ακροαστικα | θετικο μαντου φυματιωσης | σιρόπι για βήχα | παρενεργειες συγγενης σκολιωση

Ελληνική υπογραφή στο πρωτόκολλο βιοϊατρικής στην ΕυρώπηΤο πρωτόκολλο για την ευρωπαϊκή σύμβαση της βιοϊατρικής του Συμβουλίου της Ευρώπης, που αφορά τις μεταμοσχεύσεις οργάνων και ανθρωπίνων οστών υπέγραψαν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της Ελλάδας, της Εσθονίας, του Λουξεμβούργου, της Ισλανδίας και της Σλοβενίας.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στο Στρασβούργο, πρέσβης Αθανάσιος Θεοδωρακόπουλος που υπέγραψε το πρωτόκολλο τόνισε ότι η ελληνική νομοθεσία στον τομέα της βιοϊατρικής είναι τόσο προοδευμένη, ώστε να είναι σε θέση η Ελλάδα να είναι στις πέντε πρώτες χώρες που υπέγραψαν την ευρωπαϊκή σύμβαση.

Στόχος του πρωτοκόλλου για τη Σύμβαση της Βιοϊατρικής είναι η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής ενότητας ανάμεσα στα κράτη, προκειμένου η μεταμόσχευση οργάνων και ανθρωπίνων οστών να καταστεί αναπόσπαστο τμήμα των προσφερομένων στον πληθυσμό υπηρεσιών υγείας.

Στη σύμβαση τονίζεται ότι η διαλεύκανση των μεταμοσχεύσεων είναι προς το συμφέρον των ασθενών στην Ευρώπη, αλλά υπάρχει ανάγκη να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των δωρητών, των εν δυνάμει δωρητών και των ληπτών οργάνων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.