παρακειμενοσ σπονδυλικη στυλι | ΕΛΕΙΨΗ ΝΑΤΡΙΟΥ | συμπτωματα χολοκυστιτιδα

Το έντονο στρες προκαλεί προβλήματα στα εγκεφαλικά κύτταραΤο έντονο στρες, ακόμα και για μικρές χρονικές περιόδους, μπορεί μακροχρόνια να επηρεάσει αρνητικά τη φυσιολογική λειτουργία των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου, σύμφωνα με έρευνα Ισραηλινών ερευνητών του Hebrew University στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με την μελέτη το στρες προκαλεί μείωση της παραγωγής μιας πρωτεΐνης στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να παρατηρείται υπερευαισθησία στα εξωτερικά ερεθίσματα.

Πρόκειται για την ακετυλοχολινεστεράση (AChE), μία ουσία η οποία ελέγχει την ροή των ερεθισμάτων μεταξύ των νευρικών κυττάρων. Το στρες προκαλεί τον σχηματισμό μίας τροποποιημένης μορφής της AchE, η οποία κάνει τα εγκεφαλικά νευρικά κύτταρα ιδιαίτερα ευαίσθητα στους νευροδιαβιβαστές, για πολλές εβδομάδες μετά την εμφάνιση του στρες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια και δεν έχει διαπιστωθεί ότι αν ανάλογος μηχανισμός υπάρχει και στον άνθρωπο, αν και βασίστηκε σε συμπτώματα που παρουσιάζονται σε ασθενείς με μετατραυματικό σύνδρομο.

Τέτοια συμπτώματα είναι η ισχυρή δράση φαρμάκων ακόμα και σε μικρές δόσεις, κατάθλιψη, δυσκολίες στη συγκέντρωση, άγχος και αϋπνίες.

Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να οδηγήσει στη διαλεύκανση των μηχανισμών εκείνων διαμέσου των οποίων το στρες οδηγεί στην εμφάνιση μακροχρόνιων προβλημάτων, αλλά και στην αναθεώρηση των δόσεων των φαρμάκων που χορηγούνται σε ασθενείς με μετατραυματικό σύνδρομο, ιδίως αυτών που επιδρούν στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.