φθοριωση στα παιδια | φυσικοθεραπεια σε εγκυους | καταγμα πλευρου χωρις χτυπημα | στιγμα στο αιμα | ακροαστικα

Δίμηνη διακοπή του τσιγάρου πριν από μία εγχείρηση μειώνει τις επιπλοκέςΟι καπνιστές μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών μετά από κάποια χειρουργική επέμβαση, κόβοντας ή μειώνοντας το τσιγάρο, περίπου 2 μήνες πριν από την επέμβαση, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet.

Το τσιγάρο αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών επιπλοκών καθώς και προβλημάτων στην επούλωση των τραυμάτων, μετά από μία χειρουργική επέμβαση, καθώς επιδρά στην καρδιά, τους πνεύμονες, αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι επιστήμονες από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Bispebjerg της Κοπεγχάγης, μελέτησαν 120 καπνιστές, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε ορθοπαιδική χειρουργική επέμβαση. Κάποιοι από αυτούς διέκοψαν ή μείωσαν το κάπνισμα 6-8 εβδομάδες πριν από την επέμβαση, λαμβάνοντας ειδική συμβουλευτική αγωγή ή ειδική θεραπεία.

Η διακοπή ή η μείωση του καπνίσματος είχε τη μεγαλύτερη επίδραση στην επούλωση των τραυμάτων, καθώς μόνο το 5% των ατόμων που δέχθηκαν την αντικαπνιστική θεραπεία παρουσίασε επιπλοκές που σχετίζονται με την επούλωση, σε σχέση με το 31% των ασθενών που δεν έκαναν καμία προσπάθεια διακοπής.

Επιπλέον στην ομάδα διακοπής ή μείωσης του καπνίσματος, δε σημειώθηκαν καρδιαγγειακές επιπλοκές, ενώ στην ομάδα των καπνιστών οι επιπλοκές αυτές έφτασαν το 10%, ενώ όσοι διέκοψαν ή μείωσαν το κάπνισμα παρέμειναν για μικρότερο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν το πόσο σημαντική είναι η διακοπή του καπνίσματος πριν από χειρουργική επέμβαση και επισημαίνουν ότι για πολλούς ασθενείς μπορεί να αποτελέσει αφορμή για οριστική διακοπή της συνήθειας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.