φλεγμονη παγκρεατος στην ουρα | ιος μικροβιο διαφορα | ανθρακουχο φυσικο μεταλλικο νερο στην εγκυμοσυνη

Το εμβόλιο της γρίπης μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης για εγκεφαλικόΤα άτομα τρίτης ηλικίας τα οποία εμβολιάζονται κατά της γρίπης, μπορεί να έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύεται στο τεύχος Φεβρουαρίου του επιστημονικού περιοδικού της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας, Stroke.

Οι επιστήμονες εξέτασαν 270 άνδρες και γυναίκες ηλικίας μεγαλύτερης των 60 ετών. Τα άτομα τα οποία είχαν κάνει το εμβόλιο της γρίπης εκείνο το χρόνο είχαν περίπου 50% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου. Ο κίνδυνος ήταν χαμηλότερος και για τα άτομα τα οποία είχαν εμβολιαστεί, κάθε χρόνο, κατά τα πέντε τελευταία χρόνια.

Οι επιστήμονες δεν εξέτασαν άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 75 ετών, καθώς στα άτομα αυτά παρατηρούνται και άλλοι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικό εοπεισόδιο, όπως η υπέρταση και άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα, τα οποία πιθανόν να μην επιτρέπουν την εξακρίβωση της προστατευτικής δράσης του εμβολίου.

Ειναι πιθανόν η προστατευτική δράση του εμβολίου να οφείλεται στο ό,τι προφυλλασει από λοιμώξεις που πιθανόν να σχετίζονται με την ανάπτυξη αγγειακών νοσημάτων. Πολλές μελέτες υποστηρίζουν ότι οι λοιμώξεις παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία αθηρωματικών πλακών, αλλά και στην ρήξη αυτών, με αποτέλεσμα ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Δεν είναι ξεκάθαρο βέβαια το αν η συσχέτιση αυτή οφείλεται στο ό,τι τα άτομα που εμβολιάζονται συνήθως ακολουθούν πιο υγιεινό τρόπο ζωής ή αν οφείλεται αποκλειστικά στο εμβόλιο, αναφέρουν οι επιστήμονες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.