κολπικη εξεταση τραχηλου | μαγνητες για θεραπια | παροχετευση αποστηματος

Παχύσαρκοι από την ηλικία των 30 οι ΑμερικανοίΠοσοστό μεγαλύτερο του 27% των Αμερικανών ηλικίας 20 έως 74 ετών είναι παχύσαρκοι και μάλιστα πριν ακόμα φτάσουν την ηλικία των 30, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Annals of Internal Medicine.

Συνολικά το 61% των Αμερικανών ενηλίκων είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, ενώ τα μεγαλύτερα ποσοστά παρατηρούνται στις γυναίκες και στις μειονότητες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης βασίστηκαν σε πληροφορίες από περισσότερα από 9.000 άτομα που ζουν στις ΗΠΑ, οι οποίοι δήλωσαν το βάρος και το ύψος τους, στους ερευνητές 12 φορές για μία περίοδο 17 ετών. Μάλιστα τα ποσοστά των παχύσαρκων μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερα καθώς οι άνθρωποι τείνουν να υποεκτιμούν τα κιλά τους.

Πολλές προηγούμενες έρευνες δείχνουν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που έχουν παραπανίσια κιλά, ολοένα και αυξάνει, κατά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, ενώ η συγκεκριμένη έρευνα δείχνει ότι ο ρυθμός αύξησης της παχυσαρκίας και μάλιστα σε ολοένα και πιο μικρές ηλικίες, σημειώνει αύξηση.

Οι νέοι γίνονται παχύσαρκοι ολοένα και περισσότερο, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Ατομα που γεννήθηκαν το 1964 γίνονται παχύσαρκοι με 26-28% γρηγορότερο ρυθμό απ' ό,τι οι νέοι που γεννήθηκαν το 1957.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει παρέμβαση στη νεαρή ηλικία, καθώς το 80% των παχύσαρκων στην ηλικία των 30 ετών, ξεκίνησαν να παίρνουν βάρος λίγο μετά τα 20 ή και νωρίτερα.

Ακόμα και όσοι είναι ελαφρώς υπέρβαροι σε νεαρή ηλικία έχουν πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκοι αργότερα, με όλους τους κινδύνους για την υγεία με τους οποίους σχετίζεται η παχυσαρκία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.