Ραχιαιοι, ασκησεις | αποβολη στην 5η εβδομαδα | οστεομελυτιδα | καισαρική ετυμολογία | αυτι μερη

40 εκατομμύρια οι παχύσαρκοι στις ΗΠΑΤο ποσοστό των παχύσαρκων ατόμων στις ΗΠΑ σημειώνει διαρκώς αυξητικές τάσεις, φτάνοντας το 20% του πληθυσμού, το οποίο μεταφράζεται σε σχεδόν 40 εκατομμύρια άτομα. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Journal of the American Medical Association.

Σύμφωνα με την έρευνα το ποσοστό της παχυσαρκίας έφτασε σχεδόν το 20% (19,8%) το 2000, ενώ το 1991 το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 12%. Είκοσι δύο πολιτείες των ΗΠΑ σημειώνουν ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 20%, ποσοστό που δεν υπήρχε σε καμία πολιτεία το 1991.

Επιπλέον περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς είναι υπέρβαροι, με ποσοστό 56,4%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 1991 ήταν 45%.

Η αύξηση αυτή στο ποσοστό τόσο των παχύσαρκων όσο και των υπέρβαρων ατόμων έχει επίσης συμβάλει σημαντικά στην αύξηση του ποσοστού των ατόμων που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, από 9 εκατομμύρια το 1991 σε 15 εκατομμύρια το 2000.

Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι χάνουν τη ζωή τους 300.000 άνθρωποι από αιτίες που σχετίζονται με την παχυσαρκία, η οποία αυξάνει σημαντικά τη νοσηρότητα και υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.