κουακερ θερμιδες | επιπεφυκότας ματιου | φωσφολιπιδικό σύνδρομο | νοσοκομεια θεσσαλονικης για αυπνια | paget

Οι παχύσαρκοι δε θέτουν ρεαλιστικούς στόχουςΤα παχύσαρκα άτομα παρόλο που χάνοντας το 5 με 10% του σωματικού τους βάρους, έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία τους, θέτουν στόχους οι οποίοι δύσκολα μπορούν να πραγματοποιηθούν, με συνέπεια να απογοητεύονται, σύμφωνα με μελέτη Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Archives of Internal Medicine.

Στην έρευνα συμμετείχαν 400 παχύσαρκα άτομα, με μέσο όροι ηλικίας τα 43 χρόνια και με μέσο σωματικό βάρος περίπου 109 κιλά. Ολοι επιθυμούσαν να χάσουν βάρος, ενώ 50 άτομα επιθυμούσαν χειρουργική αντιμετώπιση της ασθένειάς τους.

Σε ερώτηση που αφορούσε το ποιό είναι το σωματικό βάρος που ονειρεύονταν, απάντηση ήταν, κατά μέσο όρο, τα 64 κιλά, ενώ το βάρος των 90 κιλών, σα στόχος θεραπείας, δεν τους ικανοποιούσε.

Απώλεια βάρους που φτάνει το 16% ή ακόμα και το 25% του σωματικού βάρους, ήταν απλώς αποδεκτή και δεν τη θεωρούσαν ικανοποιητική παρόλο που αυτό μεταφράζεται σε απώλεια βάρους που ξεπερνά τα 25 κιλά.

Μάλιστα όσο μεγαλύτερο ήταν το πρόβλημα της παχυσαρκίας, τόσο μεγαλύτερο ήταν το ποσοστό απώλειας σημαντικού βάρους που έθεταν οι παχύσαρκοι σα στόχο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.