Οι παχύσαρκοι δε θέτουν ρεαλιστικούς στόχους

Τα παχύσαρκα άτομα παρόλο που χάνοντας το 5 με 10% του σωματικού τους βάρους, έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία τους, θέτουν στόχους οι οποίοι δύσκολα μπορούν να πραγματοποιηθούν, με συνέπεια να απογοητεύονται, σύμφωνα με μελέτη Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Archives of Internal Medicine.

Στην έρευνα συμμετείχαν 400 παχύσαρκα άτομα, με μέσο όροι ηλικίας τα 43 χρόνια και με μέσο σωματικό βάρος περίπου 109 κιλά. Ολοι επιθυμούσαν να χάσουν βάρος, ενώ 50 άτομα επιθυμούσαν χειρουργική αντιμετώπιση της ασθένειάς τους.

Σε ερώτηση που αφορούσε το ποιό είναι το σωματικό βάρος που ονειρεύονταν, απάντηση ήταν, κατά μέσο όρο, τα 64 κιλά, ενώ το βάρος των 90 κιλών, σα στόχος θεραπείας, δεν τους ικανοποιούσε.

Απώλεια βάρους που φτάνει το 16% ή ακόμα και το 25% του σωματικού βάρους, ήταν απλώς αποδεκτή και δεν τη θεωρούσαν ικανοποιητική παρόλο που αυτό μεταφράζεται σε απώλεια βάρους που ξεπερνά τα 25 κιλά.

Μάλιστα όσο μεγαλύτερο ήταν το πρόβλημα της παχυσαρκίας, τόσο μεγαλύτερο ήταν το ποσοστό απώλειας σημαντικού βάρους που έθεταν οι παχύσαρκοι σα στόχο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση