χολερυθρινη καρκινος | εμβολιο γριπης και αλκοολ | ομορφα μυστικα | Προχοριμενη παλιδρομιση θεραπια

Γενετική προδιάθεση για αυξημένη λιπογένεση ως αιτία παχυσαρκίαςΗ τάση για παχυσαρκία που έχουν πολλές παχύσαρκες γυναίκες πιθανόν να οφείλεται στο ότι μεταρέπουν τους υδατάνθρακες σε λίπος, πιο γρήγορα σε σχέση με άλλες γυναίκες με φυσιολογικό σωματικό βάρος, σύμφωνα με έρευνα που δημoσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.

Επιστήμονες από το Γεωργικό κολέγιο της Σκωτίας και από το Medical Research Council του Κέιμπριτζ, στη Μ. Βρετανία, μελέτησαν την επίδραση δύο διαφορετικών τύπων δίαιτας, σε παχύσαρκες και αδύνατες γυναίκες.

Και οι δύο τύποι δίαιτας ήταν πλούσιοι σε υδατάνθρακες. Ο πρώτος κάλυπτε απλά τις ημερήσιες ενεργειακές ανάγκες, ενώ ο δεύτερος παρείχε 50% περισσότερες θερμίδες από τις ημερήσιες ενεργειακές ανάγκες.

Οι παχύσαρκες γυναίκες, παρατηρήθηκε ότι είχαν σχεδόν διπλάσιο ρυθμό de novo λιπογένεσης, μία μεταβολική οδός κατά την οποία οι επιπλέον υδατάνθρακες αποθηκεύονται με μορφή σωματικού λίπους.

Οι επιστήμονες αναφέρουν στην έρευνα ότι υπάρχει η πιθανότητα πολλοί άνθρωποι να έχουν γενετική προδιάθεση για αυξημένη de novo λιπογένεση, με αποτέλεσμα ακόμα και ελαφρώς αυξημένη ενεργειακή πρόσληψη να οδηγεί σε παχυσαρκία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.