πρωτοπαθης υπερπαραθυρεοειδισμος | πιεσομετρο care τιμες

10.000 βήματα κατά της παχυσαρκίαςΜία συσκευή που καταγράφει των αριθμό των βηματισμών κατά τη διάρκεια της ημέρας και ονομάζεται βηματόμετρο θα φορέσουν στη ζώνη τους 200 έφηβοι στο Ντένβερ των ΗΠΑ, στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος, με στόχο τη συλλογή στοιχείων σχετικών με την ενασχόληση των παιδιών με την άσκηση.

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να προτραπούν οι νέοι να κάνουν τουλάχιστον 10000 βήματα καθημερινά, αριθμός που αντιστοιχεί σε 30λεπτη τουλάχιστον προπόνηση, η οποία ενδείκνυται από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Το βηματόμετρο είναι μια ελαφριά συσκευή, η οποία τοποθετείται με κλιπ πάνω στη ζώνη ή σε οποιοδήποτε άλλο ρούχο και καταγράφει την απόσταση που διανύει το άτομο.

Αφορμή για τον σχεδιασμό του συγκεκριμένου προγράμματος αποτέλεσε το σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των ΗΠΑ. Το 20% αυτών πρέπει να χάσει βάρος, για να μην θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους αργότερα στη ζωή τους.

Οι γιατροί υποστηρίζουν πως το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας δεν οφείλεται μόνο στην κακή διατροφή και στην υιοθέτηση ενός ανθυγιεινού τρόπου ζωής, αλλά και στην έλλειψη των κατάλληλων χώρων για άσκηση, οι οποίοι μπορούν να παρέχουν ασφάλεια στους ασκούμενους κατά τη διάρκεια συμμετοχής τους σε αθλητικές δραστηριότητες.

Τα σχολεία, τα οποία θα λάβουν μέρος στο πιλοτικό πρόγραμμα και η ηλικία των συμμετεχόντων δεν είναι ακόμα γνωστά, όμως σύντομα θα υπάρξουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.