10.000 βήματα κατά της παχυσαρκίας

Μία συσκευή που καταγράφει των αριθμό των βηματισμών κατά τη διάρκεια της ημέρας και ονομάζεται βηματόμετρο θα φορέσουν στη ζώνη τους 200 έφηβοι στο Ντένβερ των ΗΠΑ, στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος, με στόχο τη συλλογή στοιχείων σχετικών με την ενασχόληση των παιδιών με την άσκηση.

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να προτραπούν οι νέοι να κάνουν τουλάχιστον 10000 βήματα καθημερινά, αριθμός που αντιστοιχεί σε 30λεπτη τουλάχιστον προπόνηση, η οποία ενδείκνυται από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Το βηματόμετρο είναι μια ελαφριά συσκευή, η οποία τοποθετείται με κλιπ πάνω στη ζώνη ή σε οποιοδήποτε άλλο ρούχο και καταγράφει την απόσταση που διανύει το άτομο.

Αφορμή για τον σχεδιασμό του συγκεκριμένου προγράμματος αποτέλεσε το σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των ΗΠΑ. Το 20% αυτών πρέπει να χάσει βάρος, για να μην θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους αργότερα στη ζωή τους.

Οι γιατροί υποστηρίζουν πως το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας δεν οφείλεται μόνο στην κακή διατροφή και στην υιοθέτηση ενός ανθυγιεινού τρόπου ζωής, αλλά και στην έλλειψη των κατάλληλων χώρων για άσκηση, οι οποίοι μπορούν να παρέχουν ασφάλεια στους ασκούμενους κατά τη διάρκεια συμμετοχής τους σε αθλητικές δραστηριότητες.

Τα σχολεία, τα οποία θα λάβουν μέρος στο πιλοτικό πρόγραμμα και η ηλικία των συμμετεχόντων δεν είναι ακόμα γνωστά, όμως σύντομα θα υπάρξουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση