εμβολιο dt | χρονια βρογχιολιτιδα ακτινογραφια | διαθερμια τι ειναι | ακροτηριασμο ποδιου γαταs | θυρεοσφαιρινη

Εφηβες: Ανεπίθυμητες εγκυμοσύνες λόγω ψυχολογικών προβλημάτωνΤα έφηβα κορίτσια τα οποία έχουν ψυχολογικά προβλήματα κινδυνεύουν δύο φορές περισσότερο από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, λόγω του ότι δεν έχουν την αυτοπεποίθηση να διαπραγματεύνονται ασφαλές σεξ, με τον ερωτικό τους σύντροφο.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Emory στην Ατλάντα των ΗΠΑ, μελέτησαν 522 έφηβα κορίτσια ηλικίας 14 έως 18 ετών από τις νοτιοανατολικές πολιτείες, για μία περίοδο έξι μηνών.

Η ψυχολογική κατάσταση των κοριτσιών εξετάστηκε στην αρχή και στο τέλος της εξάμηνης περιόδου. Στο τέλος του εξάμηνου έγιναν επίσης εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και για εγκυμοσύνη.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι σχεδόν τα μισά κορίτσια υπέφεραν από ψυχολογικά προβλήματα της εφηβείας και στο τέλος της εξάμηνης περιόδου, το 11% των κοριτσιών αυτών είχαν μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Το αντίστοιχο ποσοστό στα κορίτισα που δεν παρουσίαζαν ψυχολογικά προβλήματα ήταν 6%.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα κορίτσια τα οποία παρουσιάζουν ψυχολογικά προβλήματα τείνουν να παρουσιάζουν επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά, σύμφωνα με την έρευνα η οποία δημοσιεύεται στο τεύχος Νοεμβρίου του επιστημονικού περιοδικού Pediatrics.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.