αλμυρο στομα | πνεύμονες ασθένειες | μηνίσκος στο γόνατο | στα ποσα ντεσιμπελ θεωρειται βαρηκοία

Μοναξιά και ζωή στις πόλεις αιτίες ψυχολογικών προβλημάτωνΤα άτομα που ζουν μόνα τους, ιδίως στις μεγάλες πόλεις, έχουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα συμπεριφοράς, σύμφωνα με έρευνα Νορβηγών ψυχολόγων, που δημοσιεύτηκε στο Archives of General Psychiatry, τεύχος Ιουνίου.

Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, ένα ποσοστό της τάξης του 13,45% ενός δείγματος 2000 ατόμων που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας, παρουσίαζε ψυχολογικά προβλήματα ποικίλης βαρύτητας όπως παράνοια, αντικοινωνικότητα, σαδισμό, ναρκισσισμό, εμμονές, εξάρτηση, επιθετικότητα ή εσωστρέφεια.

Η πιο κοινή διαταραχή, η οποία παρατηρήθηκε ήταν η έντονη αντίδραση και ευαισθησία σε κάθε είδους κριτική. Οι άντρες εμφάνιζαν κυρίως επιθετικότητα, ενώ οι γυναίκες υπέφεραν από εξαρτήσεις και θεατρινισμό.

Οι άνθρωποι που εμφανίζουν αυτού του είδους τα προβλήματα δυσκολεύονται να έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους, ιδίως όταν ζουν μόνοι τους ή κατοικούν στα κέντρα μεγαλουπόλεων που δεν ευνοούν την κοινωνικοποίηση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.