ελιές και χοληστερίνη | αλκοολισμος κ βελονισμος | μυς στην πλατη | σπονδυλικη στηλη | σπασμοι στον πυρετο

Σχέση μολύβδου, αναπτυξιακών και μαθησιακών προβλημάτων σε παιδιάΤα υψηλά επίπεδα μόλυβδου στο αίμα, φαίνεται να σχετίζονται με προβλήματα ανάπτυξης και μάθησης σε μερικά παιδιά, σύμφωνα με έρευνα από το South and West Devon Health Authority στη μεγάλη Βρετανία που δημοσιεύεται στο τεύχος Οκτωβρίου του επιστημονικού περιοδικού Archives of Disease in Childhood.

Στην έρευνα πήραν μέρος 69 παιδιά που εξετάστηκαν στο Κέντρο Παιδικής Ανάπτυξης της νοτιοδυτικής Αγγλίας. Οι γονείς είχαν απευθυνθεί στο κέντρο λόγω μαθησιακών προβλημάτων ή προβλημάτων συμπεριφοράς, όπως υπερκινητικότητα, που παρουσίαζαν τα παιδιά τους.

Επισης πήραν μέρος και 136 παιδιά τα οποία είχαν εισαχθεί σε νοσοκομείο της περιοχής για εγχείρηση.

Σε εξέταση αίματος που έγινε σε όλα τα παιδιά, βρέθηκε ότι τα παιδιά που είχαν προβλήματα συμπεριφοράς και ανάπτυξης είχαν σημαντικά αυξημένα επίπεδα μολύβδου στο αίμα σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά.

Μάλιστα ένα ποσοστό 12% είχε επίπεδα μολύβδου στο αίμα που ξεπερνούσε τα όρια που ορίζονται ως τοξικά.

Τα αυξημένα επίπεδα μολύβδου στο αίμα, έχουν επίσης συσχετιστεί στο παρελθόν, από άλλες μελέτες, και με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.