συνδετικος ιστος | λουστικα κ μετα ειχα πυρετο | νανισμος συμπτωματα | κενο στο στομαχι | ερπητικη στοματιτιδα

Το εργασιακό άγχος μας κάνει ευάλωτους στα κρυολογήματαΤο άγχος είναι η αιτία που όλο και πιο πολλοί εργαζόμενοι κρυολογούν κατά την διάρκεια του φθινοπώρου, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς το υπερβολικό στρες εξασθενίζει την άμυνα του οργανσιμού. Ο οργανισμός συνήθως αμύνεται με επιτυχία στους διάφορους ιούς, που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα ή και πιο σοβαρές καταστάσεις όπως την γρίπη, ενώ και όταν ακόμα κάποιος νοσήσει, τα συμπτώματα δεν είναι ιδιαίτερα βαριά.

Οπως εξηγεί ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Westminster Δρ Phil Evans, ο οργανισμός σε στρεσογόνες καταστάσεις απελευθερώνει διάφορες ορμόνες.

Οταν η στρεσογόνος κατάσταση είναι χρόνια (συνηθισμένο φαινόμενο στους χώρους εργασίας), οι ορμόνες αυτές επιδρούν στο ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα αυτό να χάνει την αποτελεσματικότητά του, ιδίως στην αντιμετώπιση λοιμώξεων που βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο, ή ιών που βρίσκονται σε αδράνεια μέσα στα κύτταρα.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ουαλίας Δρ. Andy Smith, θεωρεί ότι αυτή η εξασθένιση του ανοσοποιητικού επηρεάζει κυρίως την πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού, όπως για παράδειγμα στον βλεννογόνο της ρινικής κοιλότητας.

Ενας επιπλέον παράγοντας, εκτός από τον ιδιαίτερα αγχωτικό σύγχρονο τρόπο ζωής, που συμβάλλει στην αύξηση των λοιμώξεων είναι και ο συγχρωτισμός που επικρατεί στις πόλεις, με αποτέλεσμα να βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από τους διάφορους ιούς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.