μηνισκος | ακρωτηριασμοσ κατω ακρου | οι φλεβες του 12δακτυλου. | ειλεος ορισμος

Γονίδιο υπεύθυνο για το 10% των περιπτώσεων ανδρικής υπογονιμότηταςΤην πιθανότητα η ύπαρξη της παραλλαγής ενός γονιδίου με την ονομασία POLG να ευθύνεται για το 10% τουλάχιστον των περιπτώσεων ανδρικής υπογονιμότας, εξετάζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Tampere στην Φιλανδία.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της έρευνας, η παραλλαγή αυτή του POLG που ανευρίσκεται στο 2% του γενικού πληθυσμού επιδρά στη λειτουργία των μιτοχονδρίων των σπερματοζωαρίων. Τα μιτοχόνδρια αποτελούν τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας των κυττάρων.

Η ελαττωματική λειτουργία τους έχει σαν αποτέλεσμα τα σπερματοζωάρια να μην έχουν τη απαραίτητη ενέργεια, προκειμένου να φτάσουν στο ωάριο και να το γονιμοποιήσουν. Η έλλειψη αυτή της ενέργειας έχει σαν αποτέλεσμα επίσης να παρατηρούνται και μορφολογικές ανωμαλίες. Η ύπαρξη της ίδιας μορφής του γονιδίου στις γυναίκες δεν φαίνεται προς το παρών να έχει κάποια επίδραση στην υγεία τους.

Η έγκαιρη διάγνωση της ύπαρξης του γονιδίου, η οποία γίνεται με ένα απλό τεστ DNA, θα έχει σαν αποτέλεσμα σύμφωνα με τους ερευνητές, την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος. Αυτό μεταφράζεται σε λιγότερο χαμένο χρόνο, αλλά και μείωση των εντάσεων που δημιουργούν τα προβλήματα αυτού του τύπου στα ζευγάρια.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία ένα έως δύο ζευγάρια στα δέκα αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας και το πρόβλημα στις μισές εκ των περιπτώσεων το έχει ο άνδρας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.